«Ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του πολέμου»

Στη Λάρισα η Φωτεινή Τομαή με το νέο της βιβλίο την Πέμπτη 9 Μαΐου

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2019 16:06

Το βιβλίο της Φωτεινής Τομαή «Κωδικός Γκάντερ-Ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του πολέμου» θα παρουσιαστεί την Πέµπτη 9 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στο καφέ «Κλίμαξ», στην Αίθουσα του Λίντο Οργανισµού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ Δηµήτρης Καιρίδης και η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ Μαρία Γαβαλά. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δηµοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεµος», ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη και το περιοδικό «wish».

Το βιβλίο

O Αλέξανδρος Γεωργιάδης, γεννημένος στον Όθο της Καρπάθου, βρέθηκε μετανάστης στην Αμερική. Ηλεκτρολόγος μηχανολόγος, απόφοιτος του Κάρνεγκι, κατατάχτηκε στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στη διάρκεια του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, την OSS (Office of Strategic Services).

Με έδρα την Αδριανούπολη οργάνωσε πράξεις δολιοφθοράς των Συμμάχων, με αποτέλεσμα να αποκοπούν οι γέφυρες τροφοδοσίας του Άξονα από την Τουρκία. Αποστρατεύτηκε με τον βαθμό του λοχαγού. Τιμήθηκε με τον Χάλκινο Αστέρα Ανδρείας του αμερικανικού στρατού και έλαβε τη διάκριση της Λεγεώνας της Τιμής για την αποκάλυψη του δικτύου διπλών πρακτόρων «Ντόκγουντ». Η άρνησή του να δουλέψει για τη CIA μετά το τέλος του πολέμου και η συνεργασία του με το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ τον έφεραν στο μάτι του κυκλώνα, όταν στην Αμερική μεσουρανούσε το άστρο του Μακάρθυ, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλές ψυχολογικές και άλλες διώξεις.

Βιογραφικό σημείωμα της συγγραφέως:

Η Φωτεινή Τομαή σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Birmingham. Πρέσβης Α′, με μακρά θητεία στο Υπουργείο των Εξωτερικών και σειρά διακρίσεων για το έργο της στο εξωτερικό. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί σειρά εκδόσεων και άρθρων, μεταξύ άλλων σχετικά με τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Ψυχρό Πόλεμο και την κατάσταση της μεταπολεμικής Ελλάδας: την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, το Σχέδιο Marshall, τις αναμνήσεις του Γκράτσι για την ιταλική επίθεση, τους Έλληνες στο Άουσβιτς, τη διάσωση των Εβραίων από τους Έλληνες Δικαίους των Εθνών. Έχει επίσης αξιόλογο λογοτεχνικό έργο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass