«Μπορούμε να βάλουμε πιο ψηλά τη Λάρισα στον τουριστικό χάρτη»

Ο Ν. ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 15:28

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας επισκέφτηκαν μέλη της δημοτικής κίνησης «Ορμή Ανανέωσης», με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λαρισαίων Νίκο Γαμβρούλα.

Το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση του Μουσείου και να ενημερωθεί αναλυτικά για τη διαδρομή των εκθεμάτων και την πορεία των ανασκαφών, που οδήγησαν στη δημιουργία της συγκεκριμένης έκθεσης.

Ο Νίκος Γαμβρούλας, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που η πόλη μας διαθέτει ένα Μουσείο τέτοιας ιστορικής σημασίας, όπως το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Η ιστορικότητα και το είδος των εκθεμάτων καταδεικνύουν το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιζε από αρχαιοτάτων χρόνων η περιοχή όπου ζούμε σήμερα. Η πόλη μας έχει πολλά να δείξει για την ιστορία της. Από χιλιάδες χρόνια προ Χριστού άνθρωποι έζησαν σε αυτά τα μέρη και πορεύτηκαν μέσα στους αιώνες, αφήνοντας πίσω τους σημαντική παρακαταθήκη.

Η πόλη μας διαθέτει πληθώρα ιστορικών μνημείων, αντικειμένων και προσωπικοτήτων (είναι περιττό να τα αναφέρουμε), που είναι να απορεί κανείς για την πολύ χαμηλή τους αναγνωρισιμότητα. Η Λάρισα θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλά στις επιλογές τουριστών και εκδρομέων, εάν υπήρχε ένα ισχυρό τουριστικό προϊόν, που θα περιλάμβανε όλα αυτά τα αξιοθαύμαστα ιστορικά στοιχεία.

Το τουριστικό προϊόν της πόλης μας, που εμείς οραματιζόμαστε και παρουσιάσαμε, περιλαμβάνει στον πιο έντονο βαθμό, όλα τα μεγάλα ιστορικά μνημεία, μουσεία και στοιχεία της πόλης μας, που θα βάλουν τη Λάρισα ψηλά στον τουριστικό χάρτη της χώρας, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσουν σημαντικά την ιστορική γνώση των παιδιών για την περιοχή μας».

Από τη μεριά της, η διευθύντρια του Μουσείου κ. Σδρόλια, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό νέοι άνθρωποι να ανησυχούν αυθεντικά για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης και να αναζητούν τρόπους προβολής και ανάδειξής της, επισημαίνοντας πως οι προτάσεις του συνδυασμού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass