Παρουσιάστηκε χθες ο «Κωδικός Γκάντερ»

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΤΟΜΑΗ ΣΤΟ «ΛΙΝΤΟ»

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 15:36

Eνα πρόσωπο καθ’ όλα μυθιστορηματικό αλλά 100 τοις εκατό αληθινό σύστησε στο λαρισαϊκό κοινό η συγγραφέας Φωτεινή Τομαή. Η κ. Τομαή επί δεκαετίες διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών στο βιβλίο της «Κωδικός Γκάντερ: Ο άνδρας που σημάδεψε την πορεία του πολέμου» που παρουσίασε χθες στο «Λίντο», ανα-πλάθει έναν ήρωα με καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, του Αλέξανδρου Γεωργιάδη.

Για το βιβλίο της κ. Φωτεινής Τομαή που βασίζεται εξ ολοκλήρου σε γεγονότα, μίλησαν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Δημήτρης Καιρίδης και η υποψήφια με το ΚΚΕ κ. Μαρία Γαβαλά. Ο κ. Καιρίδης σημείωσε ότι το βιβλίο θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, αφού η ροή του κρατά καθηλωμένο τον αναγνώστη, ενώ έπειτα με την ιδιότητά του ως διεθνολόγου έκανε μία ανάλυση της κατάστασης που επικρατούσε την εποχή στην οποία αναφέρεται το βιβλίο στη χώρα μας. Η κ. Γαβαλά σημείωσε με τη σειρά της ότι «…Από μια σειρά συμπεράσματα που αναδεικνύει η αφήγηση του πρωταγωνιστή και η πένα της συγγραφέα, κρατάμε αρχικά το πρώτο βέβαιο: Οτι η αντικομμουνιστική προπαγάνδα και η διαστρέβλωση της Ιστορίας βρίσκουν αναπάντεχα έναν πολέμιό τους μη κομμουνιστή» για να συμπληρώσει ότι «Με την αξία του ιστορικού ντοκουμέντου, το καλογραμμένο βιβλίο της Φωτεινής Τομαή, στηρίζεται στις ιδιόχειρες σημειώσεις του πρωταγωνιστή του και σε άλλες πηγές, έχει την αξία ιστορικού ντοκουμέντου. Αυτήν τη θέση καταλαμβάνει δικαιωματικά η προσωπική μαρτυρία, από τη στιγμή που αυτή διασταυρώνεται με σειρά τεκμηρίων».
Την εκδήλωση συντόνισε ο Σωτ. Πολύζος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass