Γοήτευσε και συγκίνησε το «εκ προθέσεως»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ» ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:03

«Εκ προθέσεως»: ένας νομικός όρος που εξηγεί έκνομες πράξεις και προοιωνίζει καταδίκη γίνεται συγγραφική επικεφαλίδα που ομολογεί θεραπευτική άσκηση και επίπονο έργο θετικού φορτίου που έχει πίσω του την επινόηση. «Εκ προθέσεως» ονομάζεται το δεύτερο βιβλίο έγκλειστων στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας, στην πλειονότητά τους εκπαιδευόμενοι στο σχολείο της φυλακής. Χθες στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, παρουσία πολυάριθμου κοινού, σε μια διαφορετική βιβλιοπαρουσίαση, το «εκ προθέσεως» επι-κοινωνήθηκε και «μοιράστηκε» τα βιώματά του με τον κόσμο.

Για το βιβλίο μίλησε η αντιδήμαρχος Αννυ Ψάρρα που σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φυλακισμένοι με την αποφυλάκισή τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι αποφυλακισμένοι, είναι άποροι στην πλειοψηφία τους, έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχουν αποκοπεί από τον επαγγελματικό χώρο. Χρειάζονται μια ευκαιρία, η οποία δεν τους δίνεται εύκολα». Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ρούλα Σδρόλια στην ομιλία της σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «...Οι συγγραφείς μιλούν για την οικογένεια, τους φίλους, τη φύση, τα άστρα και γενικά για τα θεμελιακά ζητήματα και τις απλές χαρές της ζωής, που οι περισσότεροι τα έχουμε αλλά γκρινιάζουμε συνεχώς. ...Ετσι λοιπόν, ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου παίρνει ένα μεγάλο μάθημα ζωής από το βιβλίο αυτό των έγκλειστων εκπαιδευόμενων, σχετικά με το ουσιαστικό και τις επίπλαστες ανάγκες, την αληθινή αξία της ελευθερίας και των ουσιαστικών σχέσεων μέσα στην κοινωνία, πράγμα που εκ προοιμίου κάνει η τέχνη και ο πολιτισμός, το ίδιο που προσπαθούμε να κάνουμε και στα μουσεία...». Για το βιβλίο επίσης μίλησε η περιφερειακή διευθύντρια ΟΑΕΔ Θεσσαλίας κ. Ολγα Τσούρβα που αναφέρθηκε στην εμπειρία τής συνεργασίας τους με τους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας αλλά και για την αντιμετώπιση των αποφυλακισμένων από την αγορά εργασίας και για τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass