Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενας αιώνας BAUHAUS…

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2019 16:01

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα» σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθήνας (Goethe Institut) και τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Λάρισας διοργανώνουν εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του BAUHAUS μεθαύριο Πέμπτη 16 Μαΐου στις 7.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει εισηγήσεις για τη διαχρονική επίδρασητ ου κινήματος στον βιομηχανικό σχεδιασμό, στο graphic design, στη φωτογραφία, στην εικαστική τέχνη και στην αρχιτεκτονική από τους Νικόλαο Πολύζο -αρχιτέκτονα, Κωστή Τσιάχα - visual designer, Ελένη Γκισάκη - interior designer/πρόεδρο της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας, Ιφιγένεια Σδούκου –εικαστικό/εκπαιδευτικό και Ματίνα Μπουκουβάλα - αρχιτέκτονα/μηχανικό, υπό τον συντονισμό της Λούλης Μαργαρίτου - αρχιτέκτονα καθώς και την προβολή του ντοκιμαντέρ «Bauhaus- Μοντέλο και Μύθος» (D 2010, 104), σκηνοθεσία: Niels Bolbrinker και Kerstin Sutterheim, αγγλικά/γερμανικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Λίγα λόγια για το κίνημα και το ντοκιμαντέρ: To Bauhaus θεωρείται μέχρι και τις μέρες μας βασικός πυρήνας της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και του μοντέρνου design. Όμως το «Bauhaus» δεν είναι μόνον το «κυβιστικό» λευκό σπίτι με την επίπεδη στέγη ή η καρέκλα με σκελετό από ατσάλινους σωλήνες ή η διάσημη λάμπα Bauhaus. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.