Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολιτιστικός περίπατος στη Ραψάνη

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 2019»

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2019 16:07

Πολιτιστικός και περιβαλλοντικός περίπατος στη Μονή των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στη Ραψάνη στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019».

Η περιήγηση ξεκίνησε από την Κεντρική πλατεία της Ραψάνης, με προορισμό το ιερό δάσος και το ναό των Αγίων Θεοδώρων Τήρωνος και Στρατηλάτη, μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον του Κάτω Ολύμπου.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης σε ανακοίνωσή του για τη συγκεκριμένη δράση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μια αξέχαστη, μοναδική εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν πριν από λίγες μέρες στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων Ραψάνης! Σε ένα πανέμορφο, υποβλητικό τοπίο σε μια ηλιόλουστη μέρα, πλήθος κόσμου, αποτελούμενο από ντόπιους, φίλους και επισκέπτες του χωριού, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία, γεύτηκε υπέροχα, παραδοσιακά κεράσματα φτιαγμένα με μεράκι και χαρά, ξεναγήθηκε στο μοναστήρι και έμαθε σπουδαία πράγματα γι’ αυτό από ανθρώπους με βαθιά γνώση και όρεξη, άκουσε μοναδικά τραγούδια από την καταπληκτική χορωδία παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που πλαισίωσε μουσικά τη δράση. Οι Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019 στο Μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων αποτέλεσαν μια σπουδαία ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να βρεθούν μαζί, να απολαύσουν το περιβάλλον και τον πολιτισμό, να γνωριστούν και να δώσουν υπόσχεση για περισσότερες ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη συνεργασία, το μοίρασμα, τη χαρά της επαφής με τους άλλους.

Για τη Ραψάνη δε, είναι πολύ μεγάλη η χαρά ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν και ενδιαφέρονται για το στολίδι της, το αγαπημένο μοναστήρι μας και τις προσπάθειές μας για τη διάσωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δροσερή πλατεία της Ραψάνης υπήρξε το σκηνικό ενός αυθόρμητου γλεντιού με κέφι και ευχάριστα τραγούδια όταν βρέθηκαν εκεί ντόπιοι και επισκέπτες μετά τη δράση στους Αγίους Θεοδώρους και πριν την αναχώρηση για Λάρισα.

Θερμά συγχαρητήρια οφείλονται σε όλους τους φορείς που φρόντισαν να μείνει αξέχαστο αυτό το Σάββατο σε όλους, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας, την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, τον Δήμο Τεμπών, τον Μορφωτικό Σύλλογο Ραψάνης, τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης και το Σωματείο για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό ΔΡΥΑΣ» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα