Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψυχή της Λάρισας ο Πολιτισμός»

Τόνισε ο υφυπουργός Κ. Στρατής κατά την επίσκεψή του στο Λαογραφικό Μουσείο

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 22:06

Εντυπωσιασμένος από την «ομοψυχία της Λάρισας στα ζητήματα του πολιτισμού», δηλώνει στην «ΕτΔ», ο υφυπουργός Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Στρατής, έχοντας ολοκληρώσει μια σειρά επισκέψεων σε υποδομές της πόλης μας, με τελευταία αυτή χθες στο Ιστορικό –Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Ο υφυπουργός, που παρέμεινε στη Λάρισα, μετά τα εγκαίνια του κυλικείου του Διαχρονικού Μουσείου, επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, το έργο που επιτελεί.

Ξεναγήθηκε στα εκθέματα του πλούτου της λαϊκής παράδοσης, που διαφυλάσσει και διατηρεί αναλλοίωτα στον χρόνο ο μουσειακός χώρος, καθώς και στην περιοδική έκθεση που φιλοξενεί, με δημοσιεύματα και τυπογραφικά μηχανήματα της εφημερίδας «Ελευθερία», με τίτλο: «Λάρισα 1950-1985. Η εφημερίδα «Ελευθερία», αφηγείται».

Τον κ. Στρατή ξενάγησε στις εκθέσεις η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού, ενώ για την ιστορία του Μουσείου, τους ιδρυτές του, και για την πορεία του μέχρι και σήμερα ενημερώθηκε από την πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου του Λαογραφικού Μουσείου Λάρισας κ. Εφη Παπαχατζοπούλου.

Μετά την ξενάγησή του, δήλωσε στην «ΕτΔ»: «Η Λάρισα είναι μια πόλη που έχει επενδύσει στον πολιτισμό, έχει επενδύσει και οικονομικούς πόρους και σε ανθρώπινο δυναμικό... Εχει επενδύσει ψυχή!

Είχα τη χαρά να επισκεφθώ και τη Δημοτική Πινακοθήκη, και να διαπιστώσω επίσης, ότι και στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Είναι ιδιαίτερα θετικό το στοιχείο ότι όλες αυτές οι υποδομές πολιτισμού λειτουργούν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά».

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

ΤΗΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»

Για την περιοδική έκθεση της εφημερίδας «Ελευθερία» δήλωσε:

«Ήταν πολύ συγκινητικό να διαβάζουμε την εξέλιξη στην ιστορία της πόλης μέσα από μια σειρά δημοσιευμάτων από την τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Η έκθεση αποδεικνύει πόσο σημαντικός είναι ο Τύπος για την κοινωνική ζωή, για την ενημέρωση των πολιτών και για την ίδια τη δημοκρατία».

Τον υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, η αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κ. Αννυ Ψάρρα, ενώ παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου του Λαογραφικού Μουσείου.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα