Ο Άμλετ ο Γ’ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Από τη Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2019 15:00

Σήμερα στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, στις 7 μ.μ. η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου θα παρουσιάσει την παράσταση «Άμλετ ο Γ’».

Η παράσταση εντάσσεται ως Σχέδιο Δράσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2014-2020) της Ε.Ε, «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που υλοποιείται από το «ΝΟΗΣΙΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας– Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Ο «Άμλετ Γ’» είναι διασκευή της τρελής κωμωδίας «Άμλετ Β’» του Σαμ Μπόμπρικ, που είναι βασισμένη στο κλασικό έργο του Σαίξπηρ κι αποτελεί μία ανατρεπτική μεταφορά στο σχολικό συγκείμενο. Όλα ξεκινούν όταν το φάντασμα του Διογένη του Κυνικού πείθει τον Άμλετ να ξαναπάει σχολείο. Ο Διογένης διαχειρίζεται το θυμικό του Άμλετ και την ασταθή συναισθηματική του κατάσταση, για να αναβιώσει στο σχολείο τις αρχές και τους κανόνες της Δημοκρατίας που υπήρχαν στην Αρχαία Ελλάδα.

Στην παράσταση ακούγεται το τραγούδι που βασίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Έμμετρη απόδοση: Σακατζής Δημήτρης. Σύνθεση-Τραγούδι: Χαλούλης Ηλίας. Τραγούδι: Πιλλάτι Ελένη.

Συντελεστές:Διασκευή – Σκηνοθεσία: Σακατζής Δημήτρης. Βοηθός σκηνοθέτη: Γιουρούκης Αργύρης. Πάιζουν: Αναστασίου Δημήτρης (Άμλετ), Καλάι Ανέστης (Κλαύδιος), Παρασκευά Λένα (Οφηλία), Κοντογιάννη Ειρήνη (Γερτρούδη), Μπουλουμπάση Ελένη (Φάντασμα του Βασιλιά), Χιούσκα Λάζαρος (Φάντασμα του Διογένη), Γκάνας Θανάσης (Πολώνιος), Καραλάζος Λάμπρος (Λαέρτης), Γεράκης Αντώνης (Οράτιος), Έσια Σάρα (Βερνάρδος), Τσιαμήτας Χρήστος & ΛέκαΣίλβι (Φραγκίσκος), Γκουντελίτσα Μαρία (Ρόζεκραντζ), ΦετάουΤζοάννα (Γκίλντενστερν), Κουλουλαρίνας Θωμάς (Νεκτροθάφτης), Γκαραγκούνου Αρετή (Εκπρόσωπ. Εξεγερμένων), ΠατρίκουΜαρσέλ (Φωνή).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass