Ο «Οργασμός» του Κώστα Βαρνά

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 16:00

«Οργασμός, δεν είναι μόνο η κορύφωση της σεξουαλικής πράξης. Οργασμό λέμε και την έντονη δραστηριότητα σε κάποιον τομέα. Ο Βαρνάς αν και αθόρυβος, λιγομίλητος, ακριβοθώρητος, έχει μια ιλιγγιώδη δραστηριότητα στον καλλιτεχνικό, αλλά και στον επιχειρηματικό χώρο» ανέφερε χθες το βράδυ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας στον χαιρετισμό του κατά τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Βαρνά με τίτλο «Οργασμός» στο Ισόγειο του Μύλου του Παππά.

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουνίου, παρουσιάζει σε γραμμική σειρά τη διαδικασία γνωριμίας δύο ατόμων, το φλερτ, την εκατέρωθεν «επιθετικότητα» μέχρι την κορύφωση του οργασμού. Ο πολυσχιδής εικαστικός καλλιτέχνης κ. Βαρνάς μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι «Στην έκθεση ο θεατής μπορεί να δει τη διαδικασία ενός οργασμού εντελώς εικαστικά μέσα από 18 πίνακες ζωγραφικής. Η δουλειά τη χαρακτηρίζουμε ασπρόμαυρη, αν και για να είμαστε ακριβείς στην πραγματικότητα υπάρχει μόνο μαύρο και λιγότερο μαύρο. Οση παρακολουθούν τη δουλειά μου θα ξέρουν ότι τα τελευταία χρόνια δεν ζωγραφίζω ρεαλιστικά-περιγραφικά αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο να ζωγραφίζω ιδέες, σκέψεις, συναισθήματα, πράγματα που είναι μη ορατά διά γυμνού οφθαλμού». Ο κ. Σάπκας ανέφερε χαρακτηριστικά για τον «Οργασμό» και τον Κώστα Βαρνά ότι «Ο Βαρνάς αν και αθόρυβος, λιγομίλητος, ακριβοθώρητος, έχει μια ιλιγγιώδη δραστηριότητα στον καλλιτεχνικό, αλλά και στον επιχειρηματικό χώρο. Ζωγραφική, θέατρο, κινηματογράφος, ταξίδια, χώροι διασκέδασης, ό,τι κάνει είναι μοναδικό. Ό,τι κάνει, αφορά τον άνθρωπο με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ακροβατώντας μεταξύ σκοταδιού και φωτός, μ’ έναν υφέρποντα δυναμισμό, θέτει ερωτήματα για την ύπαρξη, την ενέργεια, τη συνειδητότητα, τη ζωή. Και τη βρίσκει υπερβατική, μεταφυσική και υπερούσια» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σάπκας.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: καθημερινά εκτός Κυριακής από 10 π.μ.-10 μ.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass