Αυλαία για τον «Αμλετ τον Γ’»

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2019 15:14

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας έπεσε η αυλαία της φετινής παράστασης που ανέβασε η Θεατρική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τυρνάβου «Άμλετ ο Γ’». Στη διάρκεια των παραστάσεων ακούστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι που βασίζεται στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Έμμετρη απόδοση: Σακατζής Δημήτρης. Σύνθεση-Τραγούδι: Χαλούλης Ηλίας. Τραγούδι: Πιλλάτι Ελένη. Φιλοσοφία της Θεατρικής Ομάδας του ΕΠΑΛ Τυρνάβου είναι να δώσει στους μαθητές πολλαπλά βιώματα έκφρασης και δημιουργίας στον χώρο του σχολείου και να εμπλουτίσει τα πεδία Αναγνώρισης σε τομείς που διευρύνουν τις πηγές μάθησης.

Αναγνώριση που ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση των μαθητών και πηγές μάθησης που ενδυναμώνουν τη συναισθηματική νοημοσύνη, τη δημιουργικότητα, την ενσυναίσθηση, την ομαδικότητα, τη συνέπεια και την ευθύνη. Δράσεις που κάνουν το σχολείο ελκυστικό τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές. Βασικοί συντελεστές για να υπάρξει ένα άρτιο μαθητικό θεατρικό αποτέλεσμα ήταν: Ο Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου που παραχώρησε την αίθουσα, στην οποία γινόταν κάθε Σάββατο οι πρόβες. Η Ψύρρα Ελένη που επιμελήθηκε αφιλοκερδώς τις στολές. Το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) που πραγματοποίησε μαθήματα Θεατρικού Εργαστηρίου στους μαθητές της Θεατρικής Ομάδας. Δίδαξαν οι: Μπέκου Κατερίνα, Μπουνίτση Δέσποινα, Σαλιαμπούχος Θανάσης, Ζούκας Φίλιππος και συντόνισε ο Λαμπρούλης Κώστας.
Συντελεστές: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής. Βοηθός σκηνοθέτη: Αργύρης Γιουρούκης. Σκηνικά. Υπεύθυνοι καθηγητές: Λάζαρος Μακαριάδης, Βιργινία Πολίτη. Μαθητές: Ελένη Μπουλουμπάση, Χάρης Φουρκιώτης, Λέκα Λέντι, Ματέο Γιάντσες, Τζοάννα Φετάου, Ελένη Καζάνη. Ηχητικά. Υπεύθυνος καθηγητής: Αργύρης Γιουρούκης. Μαθητές: Ραφαήλ-Μάριος Ντάλλας, Φράνκο Σέχου. Προώθηση-Επικοινωνία. Υπεύθυνοι καθηγητές: Μαρία Διαβάτη, Θεόφιλος Τσιμπρίδης. Μαθητές: Γεωργία Μπαράκου, Νίκος Στεφανίδης. Επιμέλεια αφίσας από τον μαθητή Παναγιώτη Παρασκευά.
Την εκδήλωση προλόγισε η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, κ. Ελένη Νούλα και η μαθήτρια Μαρία Παπανικολάου, ενώ παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Αλέξανδρος Μπατζανούλης, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές και πολλοί πολίτες. Η παράσταση έχει ενταχθεί ως Σχέδιο Δράσης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ (2014-2020) της Ε.Ε, «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που υλοποιείται από το «ΝΟΗΣΙΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass