Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έργα για κόντρα τενόρο, βιολί και πιάνο

Συναυλία αύριο στο ΔΩΛ με τους Armin Gramer, Esther Neumann και Ιωάννα Σιοπούδη

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 16:00

Η παρουσία και ενός μόνο κόντρα τενόρου, κάνει μια συναυλία ιδιαίτερα ξεχωριστή. O Armin Gramer και η Esther R. Neumann (βιολί) με αφορμή την επίσκεψή τους στην Λάρισα, θα μεταφέρουν το φιλόμουσο κοινό μέσα από την ιδιαίτερα όμορφη εργογραφία για κόντρα τενόρο, σε διαφορετικές εποχές της μουσικής ιστορίας.

Τον σημαντικό ρόλο της συνοδείας πιάνου θα έχει η γνωστή και σπουδαία πιανίστα της πόλης Ιωάννα Σιοπούδη.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 28 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών του δημοτικού ωδείου, στις 8.30 το βράδυ. Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό).Η είσοδος για μαθητές του δημοτικού ωδείου θα είναι δωρεάν.

 

ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

Armin Gramer (κόντρα τενόρος)

Γεννημένος στο Klagenfurt σπούδασε από το 1998 έως το 2002 σόλο τραγούδι στη Βιέννη με την καθηγήτρια Margarita-Wagner Kyriaki και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ειδικότητα Lied und Oratorium με διάκριση. Από το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στο σόλο τραγούδι με την καθηγήτρια Mag. Helga Meyer – Wagner και από το 2004 με την καθηγήτρια Julia Conwell στο konservatorium της Βιέννης. O Armin Gramer είναι ένας κόντρα τενόρος με γοητευτικά φωτεινή και άκρως δυναμική φωνή, ενθουσιάζοντας το κοινό πάντα με την εγκάρδιά του ακτινοβολία. Το ρεπερτόριό του επεκτείνεται από αποσπάσματα από όπερες όπως ο Ορφέο της όπερας Ορφέας και Ευριδίκη, τον Amor στην John Blows Oper Venus und Adonis μέχρι και τα λίγα σχεδόν γνωστά έργα του Antonio Caldera ο οποίος από το 1716 ήταν βοηθός μαέστρου J.J.Fux της Wiener Hofcapelle στην αυλή του Αυτοκράτορα της Βιέννης. Ο Armin Gramer ενθουσιάζεται επίσης με γνωστές άριες των A. Vivaldi, G.F.Handel και H.Purcel. Εμφανίζεται σε μεγάλες σκηνές της Ευρώπης ,αλλά και ολόκληρου του κόσμου με σπουδαίες ορχήστρες όπως η Μπαρόκ ορχήστρα L'Orfeo, η Clemencic Consort κ.α.

 

Esther R. Neumann (βιολί)

H Esther Rebeca Neumann γενnήθηκε στο Linz της Αυστρίας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο βιολί στο τμήμα konzertfach της Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης. Έχει συνεργαστεί με διάφορες συμφωνικές ορχήστρες όπως η Tonkunster Orchester, Concertverein, Ambassade Orchester και Orchester Neue Oper Wien. Οι σπουδές της πάνω στις ιστορικές παραστάσεις την οδήγησαν στα μεγάλυτερα Ευρωπαικά κέντρα για μπαρόκ μουσική. Απέκτησε δίπλωμα με διάκριση με την Michi Gaigg στο Brucknerkonservatorium στο Linz, με την Petra Mullenjans στη Φρανκφούρτη και με την Lucy Van Dael στο Consrvatorium του Άμστερνταμ. Έχει εμφανιστεί σε πλήθος συναυλιών και μεταδόσεων στο ραδιόφωνο με διεθνώς φημισμένα σύνολα και ορχήστρες όπως L' Orfeo Barockorchester, Academia Montis Regalis και την Barockorchester Freiburg. Ως μουσική διευθύντρια του σ Μπαρόκ συνόλου Originalklang Orchester ψάχνει ενδιαφέροντα και σχεδόν άγνωστα μουσικά έργα και έχει κληθεί σε ένα πρόγραμμα αρμονικής συνύπαρξης.

 

Σιοπούδη Ιωάννα

Η Ιωάννα Σιοπούδη γεννήθηκε στη Λάρισα. Ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης με την Λ.Ρίζου και τον Τ. Σακελλάριο και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με τον G.Kern στο τμήμα «Παιδαγωγική Οργάνου (τραγουδιού)», απ’όπου αποφοίτησε με Μagister Artium το 1998. Έκτοτε εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας ως καθηγήτρια και συνοδός πιανίστα. Είναι μέλος του μουσικού συνόλου «Ενωδεία» (Δ.Καρβούνη) και του τρίο «Αντιθέσεις» (βιολί, κλαρινέτο, πιάνο). Έχει μελετήσει και συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες-παιδαγωγούς, όπως οι Γ.Χατζηνίκος, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Δημόπουλος, Δ.Τουφεξής, H. Höll, M. Pepe, R.Penkova κ.α. Έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός τραγουδιστών και χορωδιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα