Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Philippe Lechermeier στη Λάρισα

Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΓΑΛΛΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 16:01

Περιοδεία στην Ελλάδα, με στάση στη Λάρισα, θα κάνει ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Philippe Lechermeier. Μεθαύριο Πέμπτη λοιπόν και ώρα 6.30 μ.μ. θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και θα συνομιλήσει με το κοινό για τα βιβλία του, για λογοτεχνία, για αστείες ιστορίες και... παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του Philippe Lechermeier.


Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο συγγραφέας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε διάφορα μέρη όπως σχολεία, βιβλιοπωλεία...
Μετά τις σπουδές του φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στρέφεται γρήγορα προς την λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας πολλών άλμπουμ και συλλογής διηγημάτων. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του, προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες.
Είσοδος ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.