«Πρωτόπλαστο» από τo εργαστήρι +ΠΛΗΝ

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ «STAGE»

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2019 16:10

Το τμήμα Υποκριτικής και Σωματικής Έκφρασης του θεατρικού εργαστηρίου +ΠΛΗΝ περιόδου 2018-2019, παρουσιάζει ενώπιον κοινού την εργασία Πρωτόπλαστο μεθαύριο Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 9 στο Stage Larissa ( Ήρας και Φιλίππου 8).

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το θεατρικό εργαστήρι +Πλην: «Πρόκειται για έναν σκηνικό χώρο που δημιουργήθηκε από αυτοσχεδιασμούς και που θέτει ερωτήσεις περί έμφυλης ταυτότητας. Πιο συγκεκριμένα, θέτει ερωτήματα για το πώς ορίζεται το φύλο-ταυτότητα και κατά πόσο αυτό εντέλει είναι κάτι που επιλέγουμε ή μας επιβάλλεται. Πρόκειται για μία εργασία, όπου μέσω διαφόρων τεχνικών, συνδυάζοντας το σώμα, τη μουσική και την κίνηση, φανταστήκαμε, μεταμορφωθήκαμε, βγήκαμε από τους εαυτούς μας για να βρούμε τους εαυτούς μας και ήρθαμε αντιμέτωποι με την απλότητα των σωματικών δράσεων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο της έρευνας χρησιμοποιήθηκε πληθώρα υλικού από γνωστά και σημαντικά θεατρικά (και όχι μόνο) έργα.

 Τα κείμενα απ’ όπου αντλήθηκε το υλικό είναι: Roberto Zucco του Bernarnd Marie Koltes, Αιδοίων Μονόλογοι της Ensler Eve, Σταυροφορίες του Michel Azama, Λευκό σε λευκό της Athena Farrokhzad, Τρομοκρατία των αδερφών Presnyakov, Μήδεια του Jean Anouilh, Φτερά Μπεκάτσας του Θανάση Βαλτινού, Σώπα μη Μιλάς του Aziz Nesin, Πεθαίνω σαν χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη, Πυριτιδαποθήκη του Dejan Dukovski.

 Ένας άνθρωπος. Μία διαδρομή. Όλα Άγνωστα και Ξένα. Προσπαθεί να ελευθερωθεί. Το animus και το anima σε μία συνεχή σύγκρουση όπως και ένα ζευγάρι του σήμερα. Ένα πλέγμα από στερεότυπα θολώνει τις έννοιες του βιολογικού και του κοινωνικού φύλου. Δύσκολη η διαδρομή στο χθες, το τώρα και το μετά. Ας ορίσουμε ως αφετηρία την αρχή του χρόνου και των πάντων. Ας συναντήσουμε αυτόν τον άνθρωπο και ας γνωρίσουμε το ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟ-ουδέτερο γένος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διδασκαλία-Γενική επιμέλεια εργασίας: Ηρακλής Τζαφέτας

Δρουν επί σκηνής:

Κατερίνα Ζαφείρη, Άννα Γκατζούλη, Ελευθερία Μυγδαλάκη, Ευγενία Μαντζιαφού, Αθηνά Μπουρουτζήκα, Σουλτάνα Ανατολή, Χαρά Παναγοπούλου, Καλλιόπη Λαγκούρα, Κλέλια Κουϊμτζίδου, Γιάννης Κοτινόπουλος, Αστέρης Κακαδιάρης, Φάνης Ζαδές.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις θα δοθούν το Σάββατο 1, την Κυριακή 2, την Τετάρτη 5 και την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο Stage.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 6987753839

Είσοδος: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass