Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ονειρεύτηκα τη Νύχτα»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 16:02

H Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας φέρνουν στην πόλη μας την παράσταση «Ich habe von der Nacht getraumt»- «Ονειρεύτηκα τη Νύχτα» της Μαρίας Γιάνναρου και της ομάδας Ahtenysti, το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στη Σκηνή Μπαλέτου στον Μύλο του Παππά.

Η παράσταση χορού έχει ως σημείο αφετηρίας (ή άφιξης) τις «Επτά Πριγκίπισσες», ένα συμβολιστικό έργο του Maurice Maeterlinck. Στο έργο, επτά γυναίκες βρίσκονται κλεισμένες σ’ ένα δωμάτιο. Εύθραυστες και αδύναμες, κοιμούνται ή αποκοιμιούνται επ’ αόριστον. Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται στον θεατή: τι είναι αυτό το δωμάτιο, αυτός ο χώρος όπου ήρθαν για να κοιμηθούν; Εξόριστες από τη ζωή, γιατί κλείστηκαν εκεί μέσα; Γιατί είναι τόσο εξαντλημένες ώστε να κοιμούνται τόσο βαθιά;

Και, άραγε, κοιμούνται όντως; Σε αυτή την παράσταση ξετυλίγεται το νήμα του ταξιδιού αυτών των επτά κοριτσιών, σε αυτόν τον χώρο τον απροσδιόριστο και ερμητικά κλειστό στη ζωή, και προτείνεται μία πιθανή εξήγηση για τον αναπόφευκτο λήθαργό τους.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-287508.