Μαθητικό Συνέδριο Λάρισας

Στις 6 Ιουνίου με θέμα «Μαθαίνω και παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου»

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2019 16:08

Το 6ο Μαθητικό Συνέδριο «Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου από τις 8.30 έως τις 13.00 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

 Στη διοργάνωση του 6ου Μαθητικού Συνεδρίου, που τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Λαρισαίων, η Εφορία Αρχαιοτήτων Λάρισας- Διαχρονικό Μουσείο, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και άλλοι φορείς και θα είναι ανοιχτό να το παρακολουθήσει το κοινό όλης της πόλης, αλλά και κάθε εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο Μαθητικό Συνέδριο οι μαθητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών δράσεών τους μέσα από τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τον πολιτισμό. Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών, να προβληματιστούν, να αναστοχαστούν, να ερευνήσουν, να συνθέσουν εργασίες και να αναδείξουν τα μνημεία, τα έθιμα και τα πανηγύρια του τόπου τους με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

Στο Μαθητικό Συνέδριο θα συμμετέχουν τα εξής σχολεία: Το 23ο N/γειο Λάρισας, θα παρουσιάσουν: «1)Το μουσείο μου- Η πόλη μου 2) Οικογένειες μιας άλλης εποχής », τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν Ράπτου, θα παρουσιάσουν «Ταξιδεύοντας στη Χώρα των Μύθων», το Δημ. Σχ. Κοιλάδας θα παρουσιάσει «Τυχεροί όσοι ζουν στα ψηλά βουνά », 31ο Δημ. Σχ. Λάρισας θα παρουσιάσει «ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΞΑΝΑΖΩΝΤΑΝΕΥΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ», το 39ο Δημ. Σχ. Λάρισας «ΕΝΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ», το 13ο Δημ. Σχ. Λάρισας θα παρουσιάσει «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ» το 13ο Δ.ΣΧ. "ΕΝΑΣ ΓΑΤΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ....ΞΟΥΤ», το 1ο Δημ. Σχ. Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη θα παρουσιάσει «ΤΑΙΝΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ», το Ιδιωτικό Ν/γείο Αρχοντία Καθάριου, θα παρουσιάσει «Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια στην πόλη μου», το 1ο Δημ. Σχ. Τυρνάβου θα παρουσιάσει «ΚΥΠΡΟΣ-ΕΛΛΑΔΑ-ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: ΕΚΠ/ΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ... ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΜΕ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ», το 2ο Δημ. Σχ. Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη θα παρουσιάσει «ΗΧΟΣ- ΡΥΘΜΟΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ- ΧΟΡΟΣ… ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ».

Τις εργασίες του Συνεδρίου θα πλαισιώσουν οι συνδιοργανωτές φορείς με βιωματικές δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα:

1ο «Λάρισα 1950-1985 Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αφηγείται», Συντονίστρια Φανή Καλοκαιρινού Αρχαιολόγος- Λαογράφος, Διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, 2ο «Ο μύλος του Παππά στη Λάρισα» Συντονίστρια Κόντσα Κωνσταντίνα Αρχαιολόγος, Φανή Καλοκαιρινού Αρχαιολόγος- Λαογράφος, Επιστημονική Υπεύθυνη Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων Λάρισα, 3ο «Κρυπτογραφώντας το παρελθόν στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης» Συντονίστρια Ιακωβίδου Άννα Αρχαιολόγος Μουσειολόγος , Υπεύθυνη Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, 4ο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» Συντονιστής Χαλιαμπάλιας Ρίζος πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα, 5ο «…"...βαστά εικόνα και χαρτί..." Το σχολείο, η εκπαίδευση και η γραφή στα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά χρόνια» Συντονίστριες Παπαναστασούλη Ματίνα Αρχαιολόγος, Σδρόλια Σταυρούλα Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας Διαχρονικό Μουσείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass