«Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα»

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΛΚΗΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 16:07

O πρωτοεμφανιζόμενος παιδικός κουκλοθίασος «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ» θα κάνει πρεμιέρα με τη θεατρική παράσταση «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» του Ευγένιου Τριβιζά αύριο Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης.
Βασίλισσες, πρίγκιπες ράφτες, κηπουροί και δράκοι δίνουν ραντεβού στον χώρο του σχολείου, για να ανακαλύψουν ποιον θα επιλέξει επιτέλους για σύζυγο η πολυαγαπημένη κόρη του βασιλιά η Δυσκολούλα.


Πρόκειται για ένα εγχείρημα που τόλμησαν οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου της θεατρικής αγωγής. Πώς έγινε αυτό; Οργανώνοντας αρχικά έναν κουκλοθίασο.
Δημιουργώντας στη συνέχεια τις δικές τους θεατρικές γιγαντόκουκλες τύπου μαρότ (είδος κούκλας που το κεφάλι της στηρίζεται σε ένα ξύλινο μπαστούνι και ο χειρισμός της γίνεται συνήθως χρησιμοποιώντας το ένα χέρι από κάτω).
Ανεβάζοντας τη θεατρική παράσταση «Η πριγκίπισσα Δυσκολούλα» του Ευγένιου Τριβιζά και την Έκθεση κούκλας στον χώρο του σχολείου.
Στη θεατρική παράσταση τις κούκλες εμψυχώνουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές:
Βασιλείου Ευαγγελία, Βασιλείου Ευανθία, Καλογιάννης Γεώργιος, Καλογιάννης Ευθύμιος, Καμτσιούλη Βασιλική, Κατηγιάννη Μαρίνα, Κατηγιάννη Μελίνα, Κατηγιάννης Θωμάς, Κουτσαμπέλα Μαρίνα, Κωστούλη Άννα –Μαρία, Μπαζούλη Ιωάννα, Μπουντίνος Νικόλαος, Νανάς Ηλίας, Νικολαΐδη Καλιόπη, Παπαδούλη Αικατερίνη, Τσίπι Αρσίλα, Φακής Κωνσταντίνος, Χατζητζομπάνη Αγάπη. Οργάνωση-συντονισμός δράσεων Μαρία Αποστολάκη Δ/ντρια. Σκηνική- εικαστική επιμέλεια Αντιγόνη Καψάλη, εικαστικός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass