Αρωμα Ιταλίας στη Λάρισα...

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΘΕΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2019 15:00

Μια εκδήλωση με έντονο ιταλικό άρωμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Εκεί και με την ευκαιρία των 73 χρόνων από το συνταγματικό δημοψήφισμα της 2ας Ιουνίου 1946, τότε που ο ιταλικός λαός κλήθηκε να επιλέξει τη μορφή του πολιτεύματός του, επιλέγοντας τη Δημοκρατία αντί της μοναρχίας, παρουσία του πρέσβη της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Efisio Luigi Marras και πλήθους τοπικών παραγόντων, το Trio Bolle «Cartoline Italiane» απέδωσε με εξαίσιο τρόπο ιταλικά τραγούδια μαγεύοντας τους παρευρεθέντες που έστω και νοερά ταξίδεψαν στη διπλανή μας χώρα.

Νωρίτερα ο κ. Marras από το βήμα του αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης κι αφού ζήτησε συγγνώμη γιατί τα ελληνικά του δεν του επιτρέπουν να μιλήσει στη γλώσσα μας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Είμαι εδώ γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη σημασία και τη χαρά της εθνικής εορτής της Ιταλικής Δημοκρατίας και επέλεξα συμβολικά τη Λάρισα για να στείλω το μήνυμα αυτό στην υπόλοιπη χώρα».
Εν συνεχεία ο πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και επίτιμος πρόξενος της Ιταλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Χρήστος Σαραντόπουλος που ήταν και ο συντονιστής της εκδήλωσης έκανε μία αναφορά στις δράσεις του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου για να παραδώσει τη σκυτάλη στο Trio Bolle «Cartoline Italiane», τρίο που αποτελούν ο Fausto Bossini στη φωνή, ο Σπύρος Σουλαδάκης στο πιάνο και ο Guido de Flaviis στο σαξόφωνο που ανάμεσα σε άλλα ερμήνευσαν Λούτσιο Ντάλα, Μία Μαρτίνι, Βάσκο Ρόσι, Τζίνο Πάολι, Πάολο Κόντε και πολλών άλλων ακόμη. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ιταλική Πρεσβεία, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ παρέστη πλήθος κόσμου.
* Νωρίτερα στη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης ο Ιταλός Πρέσβης παρακάθισε σε στρογγυλή τράπεζα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Δ. Τάχο, δημάρχους περιφερειακών δήμων, που ήταν οι Θ. Νασιακόπουλος, Π. Σαρχώσης, Αντ. Γκουντάρας, Ν. Ευαγγέλου, Δ. Νασίκας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδα Μπακούρα, τον διευθυντή του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Θωμά Μπακούρα εκπροσώπους τοπικών φορέων, που ήταν οι Χρύσα Βουλγαράκη από το Γαλλικό Ινστιτούτο και Σωτήρης Γιαννακόπουλος του Επιμελητήριου, και τον πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Χρήστο Σαραντόπουλο, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass