Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραβεύονται μικροί… αρθρογράφοι

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7.30 μ.μ. ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΟΣΑ ΑΡΘΡΑ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 15:00

Τελετή βράβευσης των καλύτερων έργων μαθητών δημοτικών σχολείων, που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγγραφής άρθρου, με θέμα: «Η πόλη μου: χθες, σήμερα, αύριο», θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ., στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο, παράλληλα με δράσεις και ανοικτά εργαστήρια.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας και τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία».

Στον διαγωνισμό ανταποκρίθηκαν μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεις, οκτώ σχολείων της Λάρισας και του Αμπελώνα και συγκεκριμένα ήταν τα εξής: 13ο, 16ο , 23ο, 26ο, 32ο και 44ο Δημοτικά σχολεία Λάρισας, το Δημοτικό σχολείο Μπακογιάννη και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα.

Είχε στόχο, να ενεργοποιήσει τον προβληματισμό των παιδιών, ώστε να αναδείξουν θέματα που αφορούν στην πόλη τους και γενικότερα, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους εμφυσήσει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Τα βραβεία θα είναι ποδήλατο, tablet, δωροεπιταγές που θα εξαργυρωθούν σε βιβλιοπωλείο της πόλης, αλλά θα δοθούν και πολλά άλλα δώρα που θα κληρωθούν για όλα τα παιδιά την ημέρα της βράβευσης ανεξάρτητα με το αν διακρίθηκαν ή αν συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Όλοι οι συμμετέχοντες μαθητές θα πάρουν Έπαινο Συμμετοχής.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ «Ε»

ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ

ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Να σημειωθεί ότι τα βραβευμένα κείμενα των μαθητών, θα δημοσιευθούν στο αυριανό φύλλο της «Ελευθερίας», μαζί με την παρουσίαση της εκδήλωσης.

Επίσης τα άρθρα όλων των μαθητών που συμμετείχαν θα εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο.

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η πρώτη αξιολόγηση των μαθητικών άρθρων έγινε από το κάθε σχολείο, η δεύτερη αξιολόγηση έγινε από την κ. Βασιλική Παπαναγιώτου διευθύντρια του 9ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, την κ. Σοφία Παναγιωτίδου διευθύντρια του 25ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και τον κ. Επαμεινώνδα Ακριβόπουλο, διευθυντή του 30ού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, οι οποίοι είναι διευθυντές σχολείων που δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό, ενώ η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από επιτροπή που αποτελούνταν από την αναπληρώτρια διευθύντρια και προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Σοφία Παπαδοπούλου, την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου, τη διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας κ. Φανή Καλοκαιρινού και τους εκπροσώπους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία», διευθυντή σύνταξης κ. Δημήτρη Χατζηευθυμίου και τους δημοσιογράφους κ. Βαγγέλη Ρηγόπουλο και κ. Λένα Κισσάβου.

Οι επιτροπές δυσκολεύτηκαν πάρα πολύ να αποφασίσουν γιατί τα εκατοντάδες έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό είχαν υπέροχες ιδέες, μεράκι και πολύ ενθουσιασμό από τους μικρούς μας μαθητές και με χαρά διαπιστώσαμε ότι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου είναι πολύ καλά ενημερωμένοι, προβληματίζονται ,αλλά έχουν και όραμα για το μέλλον του τόπου μας.