Καφέ Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις» από τους ΤΑΚΙΜ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 16:02

Το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας πιστό στις αξίες της παράδοσης και του λαϊκού μας πολιτισμού διοργανώνει μία μοναδική παράσταση με τους ΤΑΚΙΜ, την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 και ώρα 9:30 το βράδυ, στο Κηποθέατρο της πόλης μας.

Οι ΤΑΚΙΜ, έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, συμπράττουν και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο! Ένα μουσικό ταξίδι σε Ηπειρο, Βαλκάνια, Πόλη, Σμύρνη, Αμερική. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και τα κείμενα ανήκουν στον Λάμπρο Λιάβα, τον γνωστό μουσικολόγο, διευθυντή του μουσείου «Λαϊκών Οργάνων-Φοίβος Ανωγειανάκης» και παρουσιαστή της εκπομπής «Αλάτι της Γης». Για μια μοναδική βραδιά θα ξαναζωντανέψει το Καφέ-Αμάν «Ελληνική Απόλαυσις», σε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση που επιμελείται και παρουσιάζει ο Λάμπρος Λιάβας και «ενδύει» χορευτικά το Λύκειο των Ελληνίδων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Δημήτρη Τσιπλακούλη.

Σταθμοί αυτού του υπέροχου ταξιδιού τα Γιάννενα (με το «Γυαλί-καφενέ»), τα Βαλκάνια (με το «Γκρέτζι-Χάνι»), η Πόλη (με το «Καζίνο της Δέσποινας» στα Ταταύλα), η Σμύρνη (με τις «μπύρες» στην Προκυμαία), αλλά και η Αμερική (με τα Καφέ-Αμάν του Κατσαρού και της Μαρίκας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη). Ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό με χρώματα, ηχοχρώματα, σπάνιο οπτικό υλικό και προσεγμένες γεύσεις, με τη βαθιά γνώση του Λάμπρου Λιάβα και τη σπουδαία μουσική δεξιοτεχνία κι ευαισθησία των ΤΑΚΙΜ που αποτελούν οι: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος (κλαρίνο), Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι, λαγούτο), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Κώστας Μερετάκης (κρουστά) και Γιάννης Πλαγιαννάκος (μπάσο). Μαζί τους, οι εξαιρετικοί τραγουδιστές Γιάννης Νιάρχος και Κατερίνα Τζιβίλογλου και στην αφήγηση η ηθοποιός Δήμητρα Στογιάννη. Τη σκηνική επιμέλεια έχει η Σοφία Σπυράτου και την επιμέλεια του οπτικού υλικού οΓρηγόρης Φιλίδης.

Ένα επικό ταξίδι-περιπέτεια, ένα αδιάκοπο δούναι και λαβείν ανάμεσα σε λαούς και πολιτισμούς, σε Ανατολή και Δύση. Σε κάθε μέρος ξεδιπλώνονται συγκινητικές ανθρώπινες ιστορίες, με επίκεντρο τους μεγάλους δεξιοτέχνες, οργανοπαίκτες και τραγουδιστές που σφράγισαν τη μουσική παράδοση του Ελληνισμού, με γνωστά κι αγαπημένα κομμάτια, αλλά και αρκετά «κρυμμένα διαμαντάκια» που αξίζει ν’ ανακαλύψουμε…

Η προπώληση των εισιτηρίων για τους ΤΑΚΙΜ – ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ «Ελληνική Απόλαυσις» πραγματοποιείται από το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας, Δήλου 17, Νεράιδα, τηλ. 2410624379, ώρες 19:00-22:00 & Σάββατο πρωί 10 -13:00. Το βιβλιοπωλείο PROSPERUS, Αθανασίου Διάκου 2. Το Βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Κύπρου 1

Χορηγός επικοινωνίας: Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass