Η ιστορία της Λάρισας σε τριάντα λεπτά...

ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΚΛΕΩΝΗΣ ΦΛΕΣΣΑ «ΛΑΡΙΣΑ Η ΠΕΛΑΣΓΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 15:22

Πώς γίνεται να χωρέσουν οκτώ χιλιάδες χρόνια ιστορίας σε τριάντα περίπου λεπτά; Πώς γίνεται πρόσωπα που το καθένα ξεχωριστά σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή να συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο; Και τι ενώνει αυτά τα πρόσωπα; Οι απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα δόθηκαν χθες στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας όπου προβλήθηκε η ταινία της σκηνοθέτη Κλεώνης Φλέσσα «Λάρισα η Πελασγίς στο διάβα των αιώνων».

Η ταινία αναδεικνύει σε μια διαδρομή από το παρελθόν στο παρόν, τις διαδοχικές και ποικίλες όψεις της μακραίωνης ζωής της πόλης. Αναδύονται μνημεία όλων των εποχών και πρόσωπα που συνδέθηκαν με αυτά, άλλοτε αποσπασματικά, όπως τα τείχη του Ιουστινιανού, και άλλοτε μεγαλόπρεπα, όπως το Αρχαίο Θέατρο και το Μπεζεστένι, στο σύνολό τους στοιχεία του δυναμισμού μιας πόλης, που δεν δίστασε να αναμετρηθεί με όλες τις στιγμές της Ιστορίας και να παραμένει ζωντανή μέχρι σήμερα. Η ταινία αποτελεί παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Δημ. Μαβίδης και Αννυ Ψάρρα, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Απ. Σουρλαντζής, η διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου Φανή Καλοκαιρινού, η πρόεδρος του Συλλόγου Λαογραφικού Μουσείου Εύη Παπαχατζοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Διαχρονικού Μουσείου Γιάννης Σιούλας, ο υποψήφιος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων Γεώρ. Αναγνωστόπουλος, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη πατήρ Βαρθολομαίος και πάρα πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass