Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη με στόχο συνέργειες από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας

ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2019 16:12

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας στηρίζει το Λαογραφικό Μουσείο της Λάρισας. Σκοπεύει δε σύντομα να διοργανώσει κοινές δράσεις για την ανάδειξη του λαογραφικού δυναμικού της Θεσσαλίας.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το ΔΣ του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας προχθές Τετάρτη στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο πλευρών με σκοπό να προκύψουν συνέργειες και κοινές δράσεις.

Εκ μέρους της διοίκησης του Συνδέσμου στην επίσκεψη έλαβαν μέρος ο πρόεδρος κ. Ντίνος Κόκκινος, οι αντιπρόεδροι κ. Γιάννης Νταβέλης και Δημ. Κρανιώτης, ο ταμίας κ. Ελ. Λάβδας, η έφορος κ. Χάιδω Τσαγαλά και ο υπεύθυνος Τύπου κ. Αλέξης Καλέσης.

Το ΔΣ του Συνδέσμου υποδέχθηκαν η πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου «Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείου Λάρισας» κ. Εύη Παπαχατζοπούλου και η διευθύντρια του Μουσείου κ. Φανή Καλοκαιρινού και τους ξενάγησαν στη μόνιμη και στις περιοδικές Εκθέσεις του Μουσείου.

Ανταλλάσσοντας απόψεις το ΔΣ του Συνδέσμου εξήρε το έργο που επιτελούν -συχνά σε εθελοντική βάση- οι άνθρωποι του Μουσείου διαφυλάσσοντας τη φλόγα και το όραμα της αείμνηστης ιδρυτού του κ. Λένας Γουργιώτη.

Μεταξύ των δυο πλευρών συζητήθηκαν εν συνεχεία τα προβλήματα του Μουσείου και οι δυνατότητες για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων.