Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιόρτασαν την Αγία Τριάδα

Θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 15:00

Πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποίησε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Εξωραϊστική Μορφωτική Λέσχη Φιλιππούπολης στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας με αφορμή τον εορτασμό της Αγίας Τριάδος. Παρά τα τερτίπια του καιρού, οι Λαρισαίοι που έμειναν στην πόλη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό θέαμα παραδοσιακών και μοντέρνων χορών.

Η πανήγυρη αυτή θυμίζει στους πρόσφυγες κατοίκους της συνοικίας, το σημαντικό θρησκευτικό μνημείο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας της επαρχίας Καβακλί, της Ανατολικής Ρωμυλίας. Το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ανατολικής Ρωμυλίας εμφανίστηκαν τα παιδικά τμήματα παραδοσιακού και μοντέρνου χορού. Συμμετείχαν ο Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», ο Μ.Ε.Σ. Λιβαδακίου, όλες οι παιδικές χορευτικές ομάδες της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης και τα τμήματα Μοντέρνου χορού της Εξωραϊστικής Μορφωτικής Λέσχης Φιλιππούπολης.

Την Κυριακή τελέστηκε μέγας εσπερινός στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας, και εμφανίστηκαν το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής της Ε.Μ.Λ.Φ., ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Σύλλογος Αγρινίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού Ελασσόνας και τα τμήματα Ενηλίκων ΕΜΛΦ. Χθες νωρίς το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας.

Gallery άρθρου