Πάρτι με άρωμα 80's…

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου από τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 16:06

«Απόψε λέω να κάνουμε ένα πάρτι …» Με το γνωστό αυτό μότο από μια παλιά μπαλάντα της δεκαετίας του ’80, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας μας καλεί όλους σε ένα ξεχωριστό πάρτι με το οποίο θα κλείσουν οι εκδηλώσεις του για τη φετινή χρονιά.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου -αλλά και όσοι θέλουν να γίνουν μέλη- είναι καλεσμένα λοιπόν σε μια μουσική, χορευτική αλλά και κινηματογραφική βραδιά, που θα είναι στην ουσία ένα ταξίδι στην ξεχωριστή δεκαετία του ’80.

Το ραντεβού για το πάρτι δόθηκε για την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ στο «Roof top APPRIME» (Σκαρλάτου Σούτσου 1 και Κύπρου- 5ος όροφος) και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους (τιμή ποτού 7 ευρώ).

Ξεναγός μας στο ταξίδι αυτό θα είναι ένας από τους πιο ειδικούς στο είδος, ο περίφημος Λαρισαίος Dj Γιάννης Καλλιμάνης που υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη κέφι και νοσταλγία.

Θα προηγηθεί ένα μικρό αφιέρωμα σε ελληνικές μουσικές δημιουργίες από μουσικό σχήμα της πόλης.

Η επιλογή της δεκαετίας του ‘80 δεν είναι τυχαία. Η αισθητική και εν γένει ο πολιτισμός της δεκαετίας του ’80, αν και έχει επικριθεί από πολλούς, αναγνωρίζεται σήμερα ως ιδιαίτερης αξίας.

Είναι η δεκαετία που γέννησε τεράστιες μουσικές προσωπικότητες παγκοσμίως… Εκτός από το κίνημα της Disco, εμφανίστηκαν καλλιτέχνες όπως η Μαντόνα, ο Michael Jackson, ο Prince, ο VanHalen, οι Run DMC, οι Dire Straits και τόσοι ακόμη.

Οι πρώτες μπάντες του heavymetal, οι Police, ο Rory Galagher, οι RoxyMusic, ο B.B. King και βέβαια οι Iron Maiden, διαμορφώνουν έναν ξεχωριστό πολιτισμό, μια ιδιαίτερη αισθητική.

Στην Ελλάδα που μπαίνει σε μια άλλη πολιτική εποχή, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης αφήνει εποχή με το «Πάρτι της Βουλιαγμένης», ενώ ο Διονύσης Σαββόπουλος εκφράζει τα πολιτικά αιτήματα της εποχής.

Στο σινεμά, το Χόλυγουντ «γεννά» μερικές από τις πιο εμβληματικές μορφές του.

Δημιουργοί σαν τον James Cameron και τον Steven Spielberg και ταινίες -σύμβολα όπως η Λάμψη, Rambo, ΕΤ ο Εξωγήινος, Blade Runner, Scarface, ο Μπάτσος του BeverlyHills, ο Εξολοθρευτής, το Οργισμένο Είδωλο και τόσες ακόμη ταινίες που παρακολουθούμε ακόμη και σήμερα, τριάντα χρόνια μετά .

Στην εγχώρια σκηνή, ακόμη και οι φτηνές βιντεοταινίες με τον Στάθη Ψάλτη αναγνωρίζονται σήμερα σαν ιδιαίτερες.

Όλα αυτά, θα τα ζήσουμε όλοι μαζί σε έναν πανέμορφο χώρο στο κέντρο της πόλης, με θέα αγαπημένες γωνιές της Λάρισας…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass