«Οψεις της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας»

Το νέο βιβλίο του Λαρισαίου Μιχάλη Ι. Αργυρίδη

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 16:12

Ο εμβριθής μελετητής του έργου της Αλκης Ζέη, καταγόμενος από τα Φάρσαλα, Μιχάλης Ι. Αργυρίδης, κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό το βιβλίο «Οψεις της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας», μία μελέτη των επιτευγμάτων της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας.

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο «Το βιβλίο πρόκειται για δημιουργικό προϊόν έρευνας μακρόχρονης (1983-2017), για μία πολύχρονη προσπάθεια αντικειμενικής (όσο γινόταν) θεώρησης και κριτικής αποτίμησης, για μία εργασία επιστημονικά έντιμη (όσοι πιστά και έντιμα υπηρετούν την παιδική λογοτεχνία, δεν έχουν το διακίωμα να αποποιούνται τη σοβιετική παιδική λογοτεχνία που είναι κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς που άφησε ο εικοστός αιώνας της ανθρωπότητας. Η σοβιετική παιδική λογοτεχνία ζητεί την ιστορική της δικαίωση. Και το αξίζει!) και χρήσιμη (για τη συμβολή της στην πληρέστερη ενημέρωση, τη σχετική κατατόπιση, τον προβληματισμό και τη γενικότερη ωφελιμότητα γύρω από το θέμα της παιδικής λογοτεχνίας)» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Αργυρίδης έχει εκδώσει 14 βιβλία για την παιδική λογοτεχνία, ενώ συνεργάζεται με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου και το Διεθνές Ινστιτούτο Παιδικής Λογοτεχνίας της Οσάκα. Βιβλία του δε βρίσκονται σε διεθνείς βιβλιοθήκες (Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ουκρανία) και σε παιδαγωγικά τμήματα πανεπιστημίων της Ελλάδας. Εχει βραβευθεί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass