Η «Ξηροκρανιά» στην Καβάλα

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ 3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 16:30

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στην Καβάλα ολοκλήρωσε τη φετινή καλλιτεχνική χρονιά η νεοσύστατη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η Ξηροκρανιά». Στην όμορφη πόλη της Μακεδονίας συμμετείχε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και οι κατασκηνώσεις Τσαφ-τσουφ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου για τα «Ελευθέρια 2019».
Στην όμορφη εκδήλωση συναντήθηκαν δέκα αξιόλογα χορωδιακά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με σκοπό την παρουσίαση και την προβολή της χορωδιακής μουσικής ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας αλλά και τη γνωριμία και ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χορωδιών, των φορέων και των πόλεων που εκπροσωπούν. Οι 350 περίπου χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης, που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία «Ελευθερίας» σε μια γιορτή του πολιτισμού και του χορωδιακού τραγουδιού.


Η «νεαρή» μικτή χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η Ξηροκρανιά» παρουσίασε ένα ευχάριστο ρεπερτόριο, με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού και αποσπώντας κολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της στον ενάμιση χρόνο από τη σύστασή της. Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων η αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Βαρβάρα Μπαλτζίδου συνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για τη συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Γκονέλας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Τα μέλη της αποστολής των Κρανιωτών, χορωδοί και συνοδοί, κατά την τριήμερη παραμονή τους στην πόλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, να περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης, να γευτούν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα ταβερνάκια καθώς και να απολαύσουν το πρώτο για τους περισσότερους καλοκαιρινό μπάνιο. Ξεναγήθηκαν στο μουσείο καπνού, στο κάστρο της Καβάλας, στο Μουσείο της Αμφίπολης, στον αρχαιολογικό χώρο και στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Επίσης προσκύνησαν στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας όπου και έψαλαν αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία. Την τελευταία μέρα της εκδρομής επισκέφθηκαν το πανέμορφο νησί της Θάσου και η αποστολή επέστρεψε στη Λάρισα αργά το βράδυ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass