Η Λάρισα γιορτάζει το ποτάμι της...

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2019 15:00

Το Φεστιβάλ Πηνειού, η τετραήμερη γιορτή της Λάρισας, ξεκίνησε χθες με καλεσμένους χιλιάδες Λαρισαίους που ήταν συνεπέστατοι στο καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού της πόλης με το ποτάμι της, τον πολιτισμό και τη δημιουργικότητα. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην κοίτη του Πηνειού για να πάρει μέρος στο μεγάλο πάρτι που για τέσσερις μέρες -αρχής γενομένης από χθες- θα δίνει χρώμα, χαρά, και ευκαιρίες για ψυχαγωγία και δημιουργία στους Λαρισαίους -και όχι μόνο- πολίτες. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας μιλώντας στην «Ε» τόνισε την προσπάθεια που γίνεται κάθε χρόνο ο πήχης να μπαίνει όλο και πιο ψηλά, ενώ με αφορμή τη σημερινή συναυλία του Fantastic Negrito σημείωσε ότι λαμβάνει μηνύματα από ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα ότι θα έρθουν για να ακούσουν τον σπουδαίο μουσικό.


Οι χθεσινές εκδηλώσεις άνοιξαν από νωρίς το απόγευμα με το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου να καλωσορίζει ρυθμικά και... δυνατά τον ερχομό του φετινού Φεστιβάλ Πηνειού, ενώ οι μικροί ποδηλάτες της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων παρέσυραν στο διάβα τους τον κόσμο οδηγώντας τον στο ποτάμι.
Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε από την Κεντρική Σκηνή ο Παύλος Παυλίδης με τους B-Movies ερμηνεύοντας στίχους και μελωδίες που μας έχουν σημαδέψει από την εποχή τόσο των Ξύλινων Σπαθιών όσο και από τη μετέπειτα δισκογραφία του Παύλου Παυλίδη. Στη Β’ Σκηνή οι ράπερ Sadomas και 12ος Πίθηκος ξεσήκωσαν τη νεολαία με τον ρυθμό τους, ενώ στη Γ’ Σκηνή τρεις νέες τραγουδίστριες έκαναν ένα υπέροχο αφιέρωμα στον ποιητή της αγάπης Leonard Coen. Η Nalyssa Green, η Sugahspank! και η Lou is θα ταξίδεψαν όσους βρέθηκαν στην κοίτη με τις ξεχωριστές φωνές τους στο θαυμαστό μουσικό του σύμπαν.
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα το Φεστιβάλ Πηνειού συνεχίζεται με τον πολυαναμενόμενη συναυλία τού βραβευμένου με δύο Grammy, Αμερικανού τραγουδοποιού Fantastic Negrito στην Κεντρική Σκηνή.
Στη Σκηνή Β’ θα εμφανιστούν μερικοί από τους πιο αναγνωρισμένους στο ευρύ κοινό djs.
Τέλος, στη Σκηνή Γ’ θα απολαύσουμε τη συνθέτη - σολίστ του ακορντεόν και performer Ζωή Τηγανούρια, ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική μουσική.
Κατά τ’ άλλα στις παράλληλες δραστηριότητες τα μικρά και τα... μεγαλύτερα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να παρατηρήσουν άστρα και πλανήτες, να φωτογραφήσουν και να αθληθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass