«Ο Πολιτισμός είναι δύναμη ανάπτυξης»

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 19:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουν 2019 19:19

Σ’ έναν σύντομο απολογισμό της κοινοβουλευτικής της θητείας, στις παρεμβάσεις της για προβλήματα στον νομό Λάρισας και σε εκτιμήσεις για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου προχώρησε η ηθοποιός, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφια κα Άννα Βαγενά κατά τη διάρκεια φιλικής συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους χθες το μεσημέρι στο «Κλίμαξ».

Η κ. Βαγενά είπε ότι «το μεγαλύτερο εμπόδιο που συνάντησα στις προσπάθειές μου ήταν η γραφειοκρατία και η δυσλειτουργία του κρατικού μηχανισμού. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι κατάφερα να λύσω ή βοήθησα στο να επιλυθούν κάποια μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, βοήθησα πολιτιστικούς συλλόγους και δήμους προσφέροντας αφιλοκερδώς παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστούσα, συνέβαλα στη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, που είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί η σχετική τροπολογία για την ίδρυσή του από τη Βουλή και στην προώθηση του κορυφαίου έργου της πόλης της Λάρισας, την αποκατάσταση και λειτουργία του Α' Αρχαίου Θεάτρου. Ο Πολιτισμός είναι δύναμη ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε την ανοιχτή επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον τότε υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και στον υφυπουργό Αναστάσιο Πετρόπουλο, για να θεσπιστεί με κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ισοδύναμο μέτρο για όσους κόπηκε το ΕΚΑΣ και στην πρότασή της να μειωθούν αναλογικά οι μισθοί υψηλόμισθων του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των βουλευτών, των υπουργών και των δικαστικών, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για να μην περικοπεί το ΕΚΑΣ. Σε συνέχεια αυτής της πρότασης προχώρησε στη συμβολική κίνηση να καλύψει για μεγάλο χρονικό διάστημα το χαμένο εισόδημα δέκα χαμηλοσυνταξιούχων. Δυστυχώς, το παράδειγμά της δεν το ακολούθησε κανείς.

Καταλήγοντας η κ. Βαγενά, εμφανώς συγκινημένη αναφέρθηκε στα τελευταία χρόνια, όταν πέρασε δύσκολα με την απώλεια του αγαπημένου της συντρόφου Λουκιανού Κηλαηδόνη, στην άδικη κριτική που δέχτηκε από μερίδα του αθηναϊκού Τύπου, ενώ ευχαρίστησε τους συμπολίτες της για την υποστήριξή τους.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass