Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράσταση «αγάπης και ξενιτιάς»

* Δόθηκε από μαθητές του Μουσικού Σχολείου στο Κηποθέατρο

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2019 15:35

Τη βραβευμένη μουσικοχορευτική παράσταση του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, με τίτλο «…της αγάπης και της ξενιτιάς» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ οι Λαρισαίοι.

Ειδικότερα μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου παρουσίασαν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα με το οποίο συμμετείχαν στο Διεθνές Φεστιβάλ-Συνέδριο Ελληνικών Λαογραφικών Χορών, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α., όπου και απέσπασαν τιμητικά το 1ο βραβείο για την ποιότητα της δουλειάς τους.

Μαζί τους εμφανίστηκε χθες και η Χορευτική Ομάδα του Δήμου Λαρισαίων, όπου με την πολύτιμη υποστήριξή της απέδωσαν με επιτυχία, σαν σύνολο, τη σύνθεση των τριών παραδοσιακών στοιχείων, ποίησης, μουσικής και χορού, που αντιπροσωπεύουν την πιο άμεση και έγκυρη έκφραση του λαϊκού πολιτισμού.

Στην παράσταση οι θεατές «ταξίδεψαν» στον χώρο και στον χρόνο, με περιπλάνησή τους, σε διάφορες περιοχές του ελληνισμού, με οδηγό την παράδοση του τόπου μας που παραμένει ένας σημαντικός δίαυλος επικοινωνίας ως τις μέρες μας αντανακλώντας ένα ζωντανό κομμάτι του πολιτισμού μας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάκπας και ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα