Αυτοσχεδιασμοί με θέατρο εικόνων και κλόουν

ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2019 15:11

Με θέατρο εικόνων, φόρουμ με παρέμβαση κλόουν, από κοινού αυτοσχεδιασμοί, ξεκίνησαν χθες Δευτέρα και θα πραγματοποιούνται ως μεθαύριο Πέμπτη σε διάφορα μέρη του Δήμου Αγιάς.

Το «Caravan Theatre» μέσω του προγράμματός του «Parcou Rires Le monde» ασχολείται ακτιβιστικά με την ενεργοποίηση ομάδων ανά τον κόσμο να προτείνουν λύσεις και να παλέψουν ειρηνικά για τα τοπικά κοινωνικά, πολιτικά, αλλά και ατομικά προβλήματα, με τη βοήθεια των διαδραστικών μορφών θεάτρου φόρουμ και κλόουν.

Κατά το θέατρο φόρουμ, το πρόβλημα που παρουσιάζεται αναδεικνύει κάποιον καταπιεσμένο και κάποιον καταπιεστή που του στερεί συγκεκριμένα ατομικά δικαιώματα. Ξαναπαίζοντας το σενάριο από την αρχή οι θεατές καλούνται να αντικαταστήσουν τους ηθοποιούς και να προσπαθήσουν ν’ αλλάξουν το σενάριο προς όφελος του καταπιεσμένου. Δεν επιδιώκεται να βρεθεί μια λύση, αλλά πολλές λύσεις που ανακαλύπτουν οι θεατές. Κατά το θέαμα κλόουν, το εσωτερικό είναι του καθένα μας, ο κλόουν, ελεύθερος και “εξωγήινος”, χωρίς να επηρεάζεται από τυχόν κατεστημένα ή προκαταλήψεις, αντιδρά στα κακώς κείμενα με τον δικό του ποιητικό, υπερβατικό, ευγενικό και διασκεδαστικό τρόπο. Επιτρέπει στον θεατή να αποστασιοποιηθεί από το πρόβλημα, να το αντιμετωπίσει με λιγότερο άγχος και περισσότερο θάρρος.

Ο κ. Besnard ήρθε προσκεκλημένος από τον Δήμο Αγιάς, τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αγιάς, τους επαγγελματίες του Δήμου και το Γαλλικό Ινστιτούτο για να συμβάλει με τις δράσεις του στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Το πρόγραμμα των δράσεων της ομάδας «Caravan Theatre» ξεκίνησε χθες το βράδυ από την ανάπλαση Αγιοκάμπου και συνεχίζεται ως εξής: Σήμερα Τρίτη, στις 12:30 μ.μ., στην πλατεία Μεταξοχωρίου και στις 9 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Αγιάς. Αύριο Τετάρτη, στις 9 μ.μ., στο Ipanema beach bar και την Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στον χώρο της παιδικής χαράς στο Στόμιο.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass