«Άρωμα» Ελλάδας στο Κηποθέατρο

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2019 15:00

Πιστό κι εφέτος το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας στην προσπάθειά του να μεταδώσει στους μικρούς και μεγάλους μαθητές του την αγάπη για την ελληνική παράδοση, δίδασκε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους χορούς και τραγούδια της Ελλάδας.

Το αποτέλεσμα αυτών των μαθημάτων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ, στη χορευτική επίδειξη από τα μαθητικά τμήματα του Λυκείου. Ετσι στην παράσταση που έφερε τον τίτλο «Μετά την πρόβα… στη σκηνή» οι χορευτές μαθητές -από τους πιο αρχάριους έως τους πιο προχωρημένους- παρουσίασαν χορούς και τραγούδια απ’ όλη την Ελλάδα. Από τη Θεσσαλία, τη Θράκη, την Ήπειρο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Μακεδονία, την Ανατ. Ρωμυλία, τη Μ. Ασία και τα νησιά. Πλάι στους μικρούς και νέους εμφανίστηκε και ένα τμήμα από τη χορευτική ομάδα παραστάσεων του Λυκείου των Ελληνίδων. Το κοινό πέρα από το άψογο χορευτικό πρόγραμμα είχε την ευκαιρία να απολαύσει και τους εξαιρετικούς μουσικούς: τον Κώστα Δεδούση στο κλαρίνο, τον Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, τον Κώστα Παπαδημητρίου στο λαούτο, τον Τριαντάφυλλο Κωνσταντινίδη στην γκάιντα, τον Βασίλη Σαραντινό και άλλους αξιόλογους μουσικούς, καθώς και την αυθεντική κομπανία χάλκινων του Π. Αγανάκη από την Καρυδιά Έδεσσας, με κορνέτες τους Θανάση και Τραϊανό Βέλκο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass