Μάγεψε και τη Γερμανία η «InDONNAtion»

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΥΑΡΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ-ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2019 15:02
Η αποστολή της «InDONNAtion» λίγο πριν «μαγέψει» για άλλη μια φορά το ακροατήριό της Η αποστολή της «InDONNAtion» λίγο πριν «μαγέψει» για άλλη μια φορά το ακροατήριό της

Μάγεψε και τη Γερμανία η πολυβραβευμένη γυναικεία χορωδία «InDONNAtion» του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας χθες κατά την πρώτη μέρα εμφάνισής της στην πόλη Volkach, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που γίνονται στη γερμανική πόλη με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Χθες Σάββατο η «InDONNAtion» συμμετείχε σε δύο συναυλίες, όπου στην πρώτη έλαβαν μέρος και σύνολα από το Νότιο Τιρόλο, τη Φινλανδία και τη Γερμανία, ενώ στη δεύτερη συναυλία που έγινε στο «Mainschleifenhalle» του Volkach το πρόγραμμα της InDONNAtion αναμεταδόθηκε ζωντανά και ηχογραφήθηκε από τη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Ετσι λοιπόν το πολυβραβευμένο σύνολο υπό τη διεύθυνση του μαέστρου του Δημήτρη Κτιστάκη, από χθες εκπροσωπεί τη Λάρισα και στη Γερμανία -και έπειτα από πρόσκληση της Ειδικής Επαγγελματικής Σχολής Μουσικής του Bad Kοnigshofen Γερμανίας- λίγο καιρό μόνο μετά την τεράστια επιτυχία της InDONNAtion στον Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Beira Interior International Choir Competition & Festival που πραγματοποιήθηκε στο Fundao της Πορτογαλίας κατακτώντας το Grand Prix αλλά και το Χρυσό Μετάλλιο με πρώτη θέση στην κατηγορία του τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο μαέστρος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Δημήτρης Κτιστάκης, καθώς και η αδερφή του Φρόσω Κτιστάκη, πιανίστα της χορωδίας, ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από τη Μουσική Επαγγελματική Σχολή του Bad Kοnigshofen την καλλιτεχνική τους σταδιοδρομία. Έκτοτε, διατηρείται ένας στενός δεσμός μεταξύ της Σχολής και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας στο οποίο υπάγεται η γυναικεία χορωδία.

Σήμερα Κυριακή η «InDONNAtion» θα εμφανιστεί στην αίθουσα συναυλιών «Orgelsaal» - Aίθουσα Εκκλησιαστικού Οργάνου της προαναφερόμενης Σχολής στο Bad Kοnigshofen.

Η τέταρτη συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στον επιβλητικό ναό του Kloster Altstadt της πόλης Hammelburg (πρώην μοναστήρι των Φραγκισκανών, το οποίο κτίστηκε το 1649, ενώ από το 1980 ανήκει στη Βαυαρική Μουσική Ακαδημία του Hammelburg, αποτελώντας έναν εκπληκτικό συναυλιακό χώρο-κόσμημα, τόσο από άποψη αισθητικής όσο και ακουστικής).

Το ρεπερτόριο του γυναικείου φωνητικού συνόλου InDONNAtion, περιλαμβάνει έργα από τη φιλολογία της σύγχρονης έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, τραγούδια από την ελληνική παράδοση, έργα από τη ρομαντική περίοδο, καθώς και μελωδίες από τη διεθνή ποπ και τζαζ μουσική σκηνή επεξεργασμένες για γυναικεία χορωδία.

Στο πιάνο, η Φρόσω Αστ. Κτιστάκη, μόνιμη συνοδός και χορωδός του φωνητικού συνόλου, θα ερμηνεύσει και έργα για σόλο πιάνο.

Μέρος του ρεπερτορίου θα παρουσιαστεί χορογραφημένο. Την κίνηση, η οποία αποτελεί και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του πολυβραβευμένου γυναικείου συνόλου, υπογράφουν οι χορογράφοι της χορωδίας Φαίη Σούκου και Ελένη Μάρκου, οι οποίες διανθίζουν τις συναυλίες του συνόλου εμφανιζόμενες και σολιστικά.

Η Έλενα Γκατζά, η Θεοδώρα Ζιούρα, η Δέσποινα Πούρικα και η Αμαλία Σδρόλια, μέλη του φωνητικού συνόλου, ερμηνεύουν τα σόλο μέρη των έργων του ρεπερτορίου της χορωδίας.

Την αποστολή συνοδεύουν ο διευθυντής Απόστολος Αλεξίου και η διοικητική διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Κατερίνα Φαλτζή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass