Η ποιήτρια Λένα Καλλέργη στη Λάρισα

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2019 16:04

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος λογοτεχνικών κυκλικών διαμονών «Το Καταφύγιο του Οδυσσέα» (συνδιοργάνωση: Θράκα, Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων) βρίσκεται στην πόλη μας η βραβευμένη ποιήτρια και μεταφράστρια Λένα Καλλέργη.

Μεθαύριο Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Κλου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 6), οι ποιητές Θάνος Γώγος και Αντώνης Ψάλτης θα παρουσιάσουν την τελευταία της ποιητική συλλογή «Περισσεύει ένα πλοίο» εκδόσεις Γαβριηλίδης, η οποία βρέθηκε στην μικρή λίστα των κρατικών βραβείων για ποίηση.

Η ποιήτρια θα υπογράψει βιβλία της.

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Άνεμος (Κύπρου 49), η Λένα Καλλέργη συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση με τη λέσχη ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου και θα μιλήσει για τη διαδικασία της γραφής αλλά και της μετάφρασης στην ποίηση.

ΛΕΝΑ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Η Λένα Καλλέργη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Αρτάκη Εύβοιας.

Σπούδασε Βιολογία στην Πάτρα και Γλωσσολογία στην Αθήνα και στο Λάνκαστερ της Αγγλίας, όπου έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό.

Έχει γράψει τα βιβλία ποίησης «Περισσεύει ένα πλοίο» (Γαβριηλίδης, 2016 – Βραβείο Κύκλου Ποιητών, μικρή λίστα Κρατικών Βραβείων Ποίησης και βραβείων «Αναγνώστη») και «Κήποι στην άμμο» (Γαβριηλίδης, 2010 - Βραβείο «Μαρία Πολυδούρη», μικρή λίστα βραβείων ‘Διαβάζω’).

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Πολύτιμος υποστηρικτής: ΟΣΔΕΛ. Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την Υποστήριξη του Διαχρονικού Μουσείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass