Παρουσιάστηκε χθες το «Περισσεύει ένα πλοίο»

ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗΣ ΠΟΙΗΤΡΙΑΣ ΛΕΝΑΣ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 15:02

Το βιβλίο της βραβευμένης ποιήτριας Λένας Καλλέργη «Περισσεύει ένα πλοίο» παρουσιάστηκε χθες στο βιβλιοπωλείο «Κλου». Το βιβλίο που ήταν στη λίστα με τις τελικές υποψηφιότητες για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης το 2017, παρουσίασαν οι ποιητές Θάνος Γώγος και Αντώνης Ψάλτης, ενώ η ποιήτρια Λένα Καλλέργη βρίσκεται στη Λάρισα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος λογοτεχνικών κυκλικών διαμονών «Το Καταφύγιο του Οδυσσέα».

Η Λένα Καλλέργη μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ότι «Το βιβλίο είναι ένα βιβλίο για τη μετακίνηση και την αλλαγή. Το πλοίο είναι το συμβολικό όχημα που έχω επιλέξει για να μιλήσω για την αλλαγή. Πρόκειται για αλλαγές που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε θέλοντας και μη είτε αλλαγές που επιλέγουμε να κάνουμε. Το ότι το πλοίο περισσεύει σημαίνει ότι διαφέρει και ξεχωρίζει επίσης... Το ζητούμενο πάντα στις αλλαγές είναι να τα πηγαίνουμε καλύτερα, να επιβιώνουμε και να συνεχίζουμε» επισήμανε χαρακτηριστικά η βραβευμένη ποιήτρια.
Οι δύο ποιητές αναφερόμενοι στην ποίηση της Λένας Καλλέργη τόνισαν ότι η δεύτερη συλλογή ποιημάτων της Λένας Καλλέργη αξιοποιεί τον πλούτο που διασώζουν οι διαφορετικοί πολιτισμοί και οι παραδόσεις για τη θάλασσα, τον ταξιδιώτη, τον πλάνητα και τα θαλασσινά τέρατα που τον συντροφεύουν. Εμπλουτίζει όμως τα θέματα αυτά με μια νέα μυθολογία, με τον μύθο του δικού της ταξιδευτή.
*Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λένα Καλλέργη σήμερα Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Άνεμος (Κύπρου 49), θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με τη λέσχη ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου και θα μιλήσει για τη διαδικασία της γραφής αλλά και της μετάφρασης στην ποίηση.
Πολύτιμος υποστηρικτής: ΟΣΔΕΛ. Δωρητής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με την υποστήριξη του Διαχρονικού Μουσείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass