Σε Διεθνή Φεστιβάλ η Λαογραφική - Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 16:20

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Για ακόμη μια χρονιά τα χορευτικά συγκροτήματα της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας θα συμμετάσχουν σε διεθνή φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα από 7 ως 10 Ιουλίου, τμήμα του ελασσονίτικου χορευτικού συγκροτήματος θα συμμετάσχει στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που πραγματοποιείται στην Πάτρα και στο Αίγιο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες», την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αιγιαλείας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από Βραζιλία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ινδονησία, Νεπάλ, Ουκρανία, Παραγουάη, Παναμά, Τουρκία και Σερβία. Την Ελλάδα εκπροσωπούν εκτός της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, παραδοσιακά συγκροτήματα από τη Δράμα, τη Λαμία, την Αθήνα, το Ηράκλειο Κρήτης, την Πάτρα και το Αίγιο.


Ακόμη, τον επόμενο μήνα, από τις 7 ως τις 11 Αυγούστου, τμήμα του χορευτικού συγκροτήματος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας, θα πάρει μέρος στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην πόλη «Pirot» της Σερβίας. Η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας έχει προσκληθεί από τον Δήμο της πόλης και θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας τα ελληνικά «χρώματα», μαζί με παραδοσιακά συγκροτήματα από Γαλλία, Ουκρανία, Τουρκία, Αρμενία, Βουλγαρία και Σερβία.
Τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τα οποία καλύπτουν εξ ολοκλήρου τα έξοδα του ταξιδιού τους, θα συνοδεύουν παραδοσιακές ορχήστρες αποτελούμενες από νέους ταλαντούχους μουσικούς της περιοχής μας(Δημήτρης Τσιούτσιας, Θεόδωρος Τζήκας, Ανδρόνικος Καράκης, Κωνσταντίνος Μυλωνίδης, Δημήτριος Μπίλης, Νικόλαος Ευαγγέλου και Κατερίνα Γκουσγκούνη) που αγαπούν την παραδοσιακή μουσική. Τα χορευτικά συγκροτήματα της Λ.Α.Ε. Ελασσόνας θα συνοδεύουν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και οι χοροδιδάσκαλοι Εύη Ανδρέου, Νανά Νατσιούλη και Γεώργιος Παπαχρήστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass