ΒΙΒΛΙΟ

Σελίδες από την ιστορία της Ελασσόνας

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 16:00

Με τίτλο: Σελίδες από την ιστορία της Ελασσόνας και της περιοχής της (Συλλογή ειδήσεων 1811 - 1912). Θεσσαλονίκη 2019, σ.431, κυκλοφόρησε πρόσφατα το νέο βιβλίο του Βασίλη Φ. Πλάτανου.

Στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται 1.372 ειδήσεις με αναφορά στην Ελασσόνα και στα χωριά της, της περιόδου 1811-1912, τον τελευταίο αιώνα της Οθωμανικής κυριαρχίας.

Στις ειδήσεις αυτές μεταφέρεται η γενική εικόνα της Ελασσόνας και της περιοχής της όπως την κατέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής.

Ειδήσεις για την εγκληματικότητα, δολοφονίες, ληστείες, απαγωγές, κλοπές, αντάρτικα σώματα, σχολεία εκπαίδευση, δάσκαλοι, το προξενείο, η εκκλησία, τα μοναστήρια, το εμπόριο, η ρουμάνικη προπαγάνδα, ο ελληνικός στρατός, ο τούρκικος στρατός, η Οθωμανική διοίκηση, η φορολογία, η κοινωνική ζωή, η μετανάστευση, η απαγωγή Ρίχτερ, η μάχη της Ελασσόνας 6/10/1912, η μάχη του Σαρανταπόρου, η απελευθέρωση κ.τ.λ., ειδήσεις οι οποίες αποδελτιώθηκαν από 55 εφημερίδες και 9 περιοδικά εκείνης της περιόδου.

Παράλληλα στις σελίδες του βιβλίου πέρα από την εισαγωγή, και τη βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε για τις όποιες επιπλέον πληροφορίες για τις ειδήσεις, για την καλύτερη ανάγνωση και μελέτη περιλαμβάνεται ευρετήριο κύριων ονομάτων, ευρετήριο τόπων και θεματικός κατάλογος των ειδήσεων.

Ουσιαστικά το βιβλίο αυτό είναι σαν μια εφημερίδα με ειδήσεις για τα 101 χρόνια της Ελασσόνας και της περιοχής της την περίοδο 1811-1912.

Βιβλιοπαρουσίαση: Μενέλαος Τζιβής (π. εκδότης – δημοσιογράφος) Ελασσόνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass