«Μία νύχτα στην Οπερα» απόψε στη Δημοτική Πινακοθήκη

ΣΤΙΣ 9.30 ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ «OPEN AIR RETRO CINEMA»

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 15:02

Στο πλαίσιο των προβολών «Open Air Retro Cinema» το Playhouse Atelier προβάλλει σήμερα Παρασκευή και ώρα 9.30 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας την ξεκαρδιστική κωμωδία των Αφών Μαρξ «Μία Νύχτα στην Όπερα» (A Night at the Opera, 1935, 96’) σε σκηνοθεσία Σαμ Γουντ. Σύμφωνα με τους New York Times «μια από τις πιο αστείες και φασαριόζικες κωμωδίες που έγιναν ποτέ». Περιλαμβάνει δε, μια από τις πιο κλασικές κωμικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, αυτή του συνωστισμού σε μια μικροσκοπική καμπίνα 15 διαφορετικών ανθρώπων.


Μια ντελιριακή φάρσα, από τη χρυσή εποχή της πιο ανεξέλεγκτης, και αναρχικής ομάδας κωμικών που γνώρισε ποτέ ο κινηματογράφος και το θέατρο. Όχι τυχαία, το «Μια νύχτα στην Όπερα» βρίσκεται μέσα στην πρώτη δωδεκάδα των 100 καλύτερων κωμωδιών όλων των εποχών αλλά και μέσα στις 100 σημαντικότερες ταινίες όλων των εποχών, όπως τις αξιολόγησε το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες των αφών Μαρξ ενώ το 1993 επιλέχθηκε για ψηφιακή αποκατάσταση και διατήρηση από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσο των Η.Π.Α. ως έργο τέχνης «με ιδιαίτερη καλλιτεχνική, αισθητική και ιστορική σημασία».
* Το Open Air Retro Cinema συνεχίζεται και αύριο Σάββατο και ώρα 9.30 μ.μ. με την κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων «Οι Τρεις Καμπαλέρος» (1944, 1 ώ. 11 λ.).
Σε αυτήν την ανάλαφρη κλασική ταινία κινουμένων σχεδίων, ο Ντόναλντ Ντακ πάει νότια των συνόρων, για να ζήσει ξεκαρδιστικές περιπέτειες με τους δύο Λατίνους φτερωτούς φίλους του.
Το αφιέρωμα «Open Air Retro Movie» διοργανώνεται από το Playhouse Atelier, στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας και η είσοδος στις ταινίες είναι ελεύθερη (ώρα έναρξης προβολών: 21:30).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass