Συγκλόνισε -και πάλι- «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο»

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.15

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 15:24

Το εμβληματικό έργο για την τοπική -και όχι μόνο- ιστορία «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο», ανέβηκε χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ εγκαινιάζοντας την καλοκαιρινή περιοδεία της παράστασης του Θεσσαλικού Θεάτρου. Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που βρέθηκαν στο ανοιχτό θέατρο της πόλης μας είτε επειδή δεν κατάφεραν να δούνε την παράσταση τον χειμώνα είτε επειδή ήθελαν να την ξαναδούνε.

Γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας του τόπου μας γραμμένα με αίμα που εν πολλοίς αποτέλεσαν τον καταλύτη του κοινωνικού μετασχηματισμού της Ελλάδας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα «παρέλασαν» μπροστά από τα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού που με μεγάλη αγωνία παρακολουθούσε την παράσταση όπως τη διασκεύασε και σκηνοθέτησε η καλλιτεχνική διευθύντρια κ. Κυριακή Σπανού. Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στη συγκλονιστική στιγμή της Θεσσαλίας όπου οι ακτήμονες χωρικοί διέτρεξαν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, την τεράστια απόσταση από το σκοτάδι της απόγνωσης στη συνειδητοποίηση και στη διαμόρφωση του αιτήματός τους για τη διανομή της γης. Ένα αίτημα στο οποίο υπήρξαν ενωμένοι.
Στην παράσταση έπαιξαν οι: Θανάσης Ζέρβας, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Δημήτρης Μαμιός, Αλέξανδρος Μούκανος, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές ήταν: Σκηνικά: Απόστολος - Φωκίων Βέττας. Κοστούμια - Κατασκευές: Ολυμπία Σιδερίδου. Μουσική: Κώστας Βόμβολος. Κίνηση: Ρούλα Καραφέρη. Βοηθός σκηνοθέτης: Σταματία Καγκελάρη. Φωτογραφία - Βίντεο: Γιάννης Χατζηαντωνίου. Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη. Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Οσσα.
* Η παράσταση θα δοθεί και σήμερα Παρασκευή στις 9.15. (Κατάλληλη για παιδιά 13 χρονών και άνω.). Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 12 ευρώ. Προπώληση: 10 ευρώ. Φοιτητικό - άνω των 65 - ομαδικά: 8 ευρώ. Άνεργοι - ΑμεΑ 5 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass