Μια πλατεία γεμάτη βιβλία...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ Η 20ή ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΠΑΝΟΣ ΣΑΠΚΑΣ: «Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2019 15:06

«Το βιβλίο μας κάνει καλύτερους πολίτες, αφού οξύνει την κριτική μας σκέψη, κρατάει ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, διαμορφώνει την ταυτότητά μας, μας κάνει πιο ανοιχτούς και ανεκτικούς στον άλλον. Γι’ αυτό επιμένουμε να το φέρνουμε πιο κοντά στον πολίτη. Εδώ στην καρδιά της πόλης, για δυο βδομάδες! Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε θεσμό, κάθε εκδήλωση που το προάγει» τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας χθες κατά την τελετή των εγκαινίων της 20ής Εκθεσης Βιβλίου.

Η Εκθεση Βιβλίου που από πέρσι γίνεται στην πλατεία Ταχυδρομείου και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδες ήδη από την πρώτη μέρα συγκέντρωσε πλήθη βιβλιόφιλων Λαρισαίων που πέρασαν από τα περίπτερα για να ενημερωθούν αλλά και να επιλέξουν τα βιβλία που θα τους συντροφεύσουν το φετινό καλοκαίρι. Τον αγιασμό των εγκαινίων της φετινής έκθεσης τέλεσε ο πατήρ Βησσαρίων, ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Βιβλιοπωλών Λάρισας «Φίλων ο Λαρισαίος» κ. Πελοπίδας Τσιάρας στον σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων δίνουν το ”παρών” στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, συγκεντρώνοντας τις τέχνες, τη φιλοσοφία, την ιστορία, τη λογοτεχνία, το παραμύθι και πολλά άλλα σε ένα μεγάλο ράφι». Ακολούθως μιλώντας ο κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε ότι «Παρά τη ζέστη, παρά την κρίση, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο. Το καλοκαίρι άλλωστε είναι η ιδανική εποχή για να κλείσουμε τους υπολογιστές και να ανοίξουμε ένα βιβλίο.
Το βιβλίο είναι ένας «ζωντανός» συνομιλητής μας. «Και οι λέξεις φλέβες είναι/μέσα τους κυλάει το αίμα» γράφει ο Γιάννης Ρίτσος.
Κάθε βιβλίο αποτελεί μέρος της αλήθειας, κρυφής και φανερής, του κόσμου.
Το βιβλίο μας κάνει καλύτερους πολίτες, αφού οξύνει την κριτική μας σκέψη, κρατάει ζωντανή την ιστορική μας μνήμη, διαμορφώνει την ταυτότητά μας, μας κάνει πιο ανοιχτούς και ανεκτικούς στον άλλον.
Γι’ αυτό επιμένουμε να το φέρνουμε πιο κοντά στον πολίτη. Εδώ στην καρδιά της πόλης, για δυο βδομάδες! Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε θεσμό, κάθε εκδήλωση που το προάγει.
Πιστεύω πως και φέτος οι Λαρισαίοι θα αγκαλιάσουν την έκθεση, πως όλοι θα βρουν το δικό τους βιβλίο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού.
 Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά και τα Σάββατα 10:30 - 14:00 και 18:00 - 23:00 και τις Κυριακές 18:00 - 23:00, ενώ συμμετέχουν τα βιβλιοπωλεία: Βιβλιογνώση, Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος, Βιβλιοχαρτοπωλείο Πρίσμα και Βιβλιοπωλείο Τσιάρα - PROSPERUS.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass