Εικαστικές αναζητήσεις για τους μικρούς κατασκηνωτές της Λάρισας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2019 16:08

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνεργασίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας–Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα και του Δήμου Λαρισαίων για τη δημιουργική απασχόληση παιδιών του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη» κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τετρακόσιοι μικροί κατασκηνωτές επισκέφτηκαν την Πινακοθήκη κατά την πρώτη περίοδο.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε δύο ειδικά σχεδιασμένα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα, που έχουν ως στόχο την έμπνευση, την ψυχαγωγία και τη βιωματική μάθηση στο Μουσείο μέσα από την ομαδικότητα και τη δυνατότητα προσωπικής έκφρασης.

Συγκεκριμένα, οι μικροί κατασκηνωτές παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην επανασχεδιασμένη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα, «Επανασύνδεση: Ο τόπος, η ιστορία, οι άνθρωποι στη Συλλογή Κατσίγρα», το οποίο με στόχο την ενεργοποίηση της βιωματικής προσέγγισης των μικρών επισκεπτών βασίζεται στις τέσσερις βασικές έννοιες στις οποίες δομείται η έκθεση: «Το Πνεύμα του Τόπου», τα «Ιδανικά πλάσματα», η «Οικειότητα» και η «Αγωνιστικότητα». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από μία βιωματική και διαδραστική ξενάγηση, να έρθουν σε επαφή με τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της κάθε ενότητας και να «δημιουργήσουν» το δικό τους έργο καθώς και να παρατηρήσουν, να εντοπίσουν λεπτομέρειες τους μέσα από προβολές στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο (the dark room).

Επίσης, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της έκθεσης «Αντώνιος Γαλερίδης. Δώρημα καρδιάς», οι μικροί κατασκηνωτές ήρθαν σε επαφή με περισσότερες από εκατό φωτογραφίες, ασπρόμαυρες και χρωμολιθόγραφες, οι οποίες ‘ταξιδεύουν’ τους επισκέπτες εκατό και πλέον χρόνια πίσω. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με τις όψεις του τοπίου της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής μέσα από περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο αλλά και βιωματικά με την επιζωγράφιση επιστολικών δελταρίων.

Οι καλοκαιρινές εικαστικές αναζητήσεις για τα παιδιά της «Κατασκήνωσης στην Πόλη» συνεχίζονται και για τις υπόλοιπες κατασκηνωτικές περιόδους.

Συντονισμός: Κρυσταλλία Μακατού. Σχεδιασμός/υλοποίηση: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου, Μαρία–Σοφία Χαρισμανίδου. Υποστηρικτική ομάδα φοιτητριών: Μετσοβίτη Αλεξάνδρα, Σκεντέρη Στέλλα, Σταύρου Δέσποινα, Συκιώτη Ειρήνη, Χασιώτη Θάλεια, Κράββαρη Αχιλλεία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass