«Η σπηλιά του Φιλοκτήτη»

ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΒΟΛΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΙΑΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 16:00

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγριάς, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αγριάς, το βιβλιοπωλείο «Ήλιος» και οι Εκδόσεις «Μιχάλη Σιδέρη», στο πλαίσιο του τριήμερου βιβλίου, που θα γίνει στην αυλή του σχολείου, παρουσιάζουν το βιβλίο της Ζαφειρίας Κοτζαμάνογλου : «Η σπηλιά του Φιλοκτήτη», την Παρασκευή, 19 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η εκπαιδευτικός και λογοτέχνης, Χρύσα Μαστοροδήμου, χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας, Αργύρης Γιουρούκης, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Βαγγέλης Ρεμπάπης, ιστορικός.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ο 15χρονος Γεράσιμος ζει με την οικογένειά του στη Λήμνο. Μετά από μια εκπαιδευτική εκδρομή στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, η περιέργεια θα τον οδηγήσει να μπει στη σπηλιά του Φιλοκτήτη όπου, εντελώς απρόσμενα, θα συναντήσει έναν ρακένδυτο ηλικιωμένο άντρα, που ισχυρίζεται πως είναι ο ίδιος ο μυθικός ήρωας, που οι Αχαιοί εγκατέλειψαν στο νησί, όταν εκστράτευσαν κατά της Τροίας. Εξαιτίας μιας σειράς παράξενων γεγονότων αναγκάζεται να συνυπάρξει μαζί του για ένα διάστημα, σε μια έρημη περιοχή του νησιού και να τον ακολουθήσει στις καθημερινές του συνήθειες. Κοιμούνται στη σπηλιά, περπατούν στην παραλία και στον λόφο, συζητούν, τρώνε, ονειρεύονται, διαφωνούν, τσακώνονται, συμφιλιώνονται και μέσα απ' αυτή τη διαδικασία συνυπάρχουν, παρά τις μεγάλες τους διαφορές, γνωρίζουν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον, μέχρι που φτάνει η στιγμή οι δρόμοι τους να χωρίσουν και να συνεχίσουν ο καθένας, στη δική του εποχή, την προσωπική του πορεία. Ποιος είναι ο μυστηριώδης κάτοικος της σπηλιάς και γιατί συνάντησε τον Γεράσιμο; Πώς συνυπάρχουν δύο διαφορετικοί άνθρωποι; Μήπως κάτι έπρεπε να μάθει ο Γεράσιμος απ’ αυτόν τον παράξενο άντρα; Ή ήταν όλα στη φαντασία του έφηβου αγοριού;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass