«What a beauty!» στη Βελίκα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΓΛΥΠΤΙΚΗ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 15:02

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης στη Βελίκα, με τίτλο: «What a beauty...!» διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Θάλασσας στη Βελίκα και θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μπόρις Γεωργιτσέλη, Χρήστος Λάσκαρης, Βασιλική Μπασδέκη, Ελεάννα Πάνου, Δήμητρα Ρασάικου, με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, υποβρύχιας φωτογραφίας και κεραμικά γλυπτά. Την επιμέλεια έχει η εικαστικός κ. Μάρθα Αρταπυρίδου, η οποία σημειώνει για την έκθεση:

«Τι είναι η ομορφιά; Ένα όμορφο πρόσωπο, ένα ωραίο τοπίο, η απόλαυση της φύσης, μια γαλήνια εικόνα, μια υπέροχη στιγμή; Η ομορφιά μπορεί να είναι ο συνδυασμός μιας αρτιότητας στοιχείων και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, μας δημιουργεί ευχαρίστηση, αλλά και μια οικειότητα με αυτό που εκπέμπεται στα μάτια μας ως ωραίο. Η ομορφιά έχει μια κυρίαρχη ιδιότητα, μας αποσπά από το κοινότυπο. Κάτι που αντανακλάται στα μάτια μας όμορφο, η φαντασία μας μπορεί να το δώσει άλλες διαστάσεις, να το απογειώσει. Το συνηθισμένο να αποκτήσει μια άλλη ισχύ, έτσι ώστε να ανταποκριθεί το συναίσθημα, να νιώσει κάποιος μαγεία και έλξη για αυτό που αντικρίζει. Ποια είναι η πιο σαγηνευτική πλευρά της ομορφιάς; Η προσδοκία της ευτυχίας, της αρμονίας.

Για τους παραπάνω λόγους μάς αρέσουν τα έργα μιας σύνθετης έκφρασης της σύγχρονης πραγματικότητας. Έργα που απεικονίζουν μεν παραστατικά το περιεχόμενό τους, ανιχνεύουν όμως παράλληλα μια μεταφορική, έντονα συμβολική επέκταση του. Αλληγορικές μορφές που κρύβουν μηνύματα και ποικίλους κόσμους. Έργα τέχνης που ζωντανεύουν τις αισθήσεις μας, μεταδίδουν συγκινήσεις, αποσπούν το ενδιαφέρον μας, αποδίδοντας με ωραία χαρακτηριστικά ανθρώπους, τοπία, αντικείμενα, φύση, ειδυλλιακές στιγμές. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση με τίτλο: “What a beauty!”επιτυγχάνουν με εικόνες ενός ρεαλιστικού κόσμου να υποδηλώσουν και κάτι άλλο, μια αποκρυπτογράφηση, μια ευάλωτη ύπαρξη, μια ειρωνεία και μια θέση, η ομορφιά μπορεί να βρίσκεται εκεί που δεν την περιμένεις, σε μια ιδιότητα, σε ένα χάρισμα, στην ελευθερία».

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass