Βιντεοκλίπ για το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΕΣ ΛΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΛΑΣΗ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΩΣ ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ * Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΕ «ΟΧΗΜΑ» ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2019 22:00

Το μεγάλο στοίχημα για τη Λάρισα των επόμενων χρόνων είναι η παράδοση του Αρχαίου Θεάτρου.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει επενδύσει σε αυτό το τεράστιο έργο και ήδη προχωρά με κινήσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή του μνημείου εντός και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας προβολής της πόλης και γενικότερα της Θεσσαλίας ως τουριστικό προορισμό, προχώρησε στη δημιουργία βιντεοκλίπ το οποίο ήδη κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τις Λαρισαίες ερμηνεύτριες Λουκία και Στέλλα Βαλάση να ερμηνεύουν το μουσικό τους έργο «Ύμνος της Ειρήνης». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας «άναψε» το πράσινο φως για να γίνουν τα γυρίσματα μέσα στο Αρχαίο Θέατρο τον περασμένο Μάιο και πλέον το βιντεοκλίπ έχει ανέβει στο Youtube με τα πρώτα σχόλια να είναι ιδιαιτέρως θετικά.

Η γνωστή τραγουδοποιός Λουκία Βαλάση μιλά στην «Ε» για τη φιλοσοφία του βιντεοκλίπ και δηλώνει ευγνώμων που τραγούδησε στον ιερό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, έχοντας στο πλευρό της την αδερφή της.

«Η ιδέα ήταν δική μου και της αδερφής μου, Στέλλας Βαλάση, και γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια όντας ευαισθητοποιημένες σε θέματα που αφορούν τις κοινωνικές αξίες όπως η ελευθερία του ανθρώπου, η παγκόσμια ειρήνη, που ειδικά στις μέρες μας πλήττονται διαρκώς. Με αυτό το δημιούργημα «Ύμνος της Ειρήνης» θελήσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι σε αυτή την παγκόσμια και διαχρονική αξία που λέγεται "Ειρήνη". Επειδή η "Ειρήνη" αποτελεί μια αξία των λαών από αρχαιοτάτων χρόνων έως και σήμερα, θελήσαμε να συνδέσουμε τη διαχρονική αυτή αξία με την εποχή της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, προβάλλοντας το μουσικό έργο(βιντεοκλίπ) σ’ έναν αρχαιολογικό χώρο υψίστης αξίας που είμαστε τυχεροί να βρίσκεται στην πόλη μας ,το Α' Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Πορευόμενες λοιπόν με αυτή τη σκέψη και οραματιζόμενες ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα που παράλληλα θα ήταν και μία πρόταση προβολής του αρχαίου αυτού μνημείου και έχοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας προχωρήσαμε στην υλοποίηση των γυρισμάτων του βιντεοκλίπ».

Το βιντεοκλίπ θα προβληθεί στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας που ήταν οι επίσημοι αρωγοί του εγχειρήματος καθώς και σε δράσεις τουριστικής προβολής της Θεσσαλίας ανά τον κόσμο, ενώ θα ανέβει και με υπότιτλους στα αγγλικά.

Όσον αφορά στο έργο, η Λουκία Βαλάση σημειώνει «Προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε μέσω του έργου «Ύμνος της Ειρήνης» που δημιουργήσαμε σε στίχους και μουσική καθώς και ερμηνεία, μια αναπαράσταση με αρχαιοελληνικό ύφος, χρησιμοποιώντας αρχαία μουσικά όργανα όπως λύρα, τύμπανον και σαντούρι σε συνδυασμό με όργανα της κλασικής μουσικής. Το μουσικό αυτό έργο πλαισιώθηκε από τον Χορό 24 ατόμων αναπαριστώντας τις Ιέρειες της Αρχαίας Ελλάδας και τονίζοντας τον συμβολισμό της «Ειρήνης» με το κλαδί ελιάς και το λευκό περιστέρι, καθώς και από σύνολο 10 μουσικών της κλασικής ορχήστρας.

 Ήταν μεγάλη ευθύνη και τιμή για εμάς που μας εμπιστεύτηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου καλλιτεχνικού δημιουργήματος με σκοπό την ανάδειξη του μνημείου της Λάρισας που αποτελεί το πιο σημαντικό τουριστικό μνημείο της περιοχής. Για την πραγματοποίηση του βιντεοκλίπ συνεργάστηκε μια μεγάλη ομάδα 50 συντελεστών υπό την επιμέλεια της «Αpollon productions». Οι συντελεστές που εργάστηκαν για τη δημιουργία του βίντεοκλιπ είναι: Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Μαυρόπουλος

Artwork: Cine Iris. Χορογραφία- επιμέλεια κίνησης: Αθηνά Μανώλη.

Βοηθός χορογράφου: Χαριτίνη Λιόντου. Υπεύθυνος χορευτικού τμήματος Φιλιππούπολης: Σωτήρης Καραβασίλης. Επιμέλεια μακιγιάζ: ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ και η υπεύθυνη make up artist Φαίη Παστάκα.

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα εκφράζεται και από την πλευρά της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο πλαίσιο αυτό ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, σημειώνει ότι πρόκειται για μια αξιόλογη και προσεγμένη δουλειά και προσθέτει: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τις πολιτιστικές δράσεις που έχουν στόχο την ανάδειξη των μνημείων. Ο πολιτιστικός τουρισμός κερδίζει συνεχώς μερίδιο στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Η Θεσσαλία με την πλούσια ιστορία της και τα δεκάδες μνημεία πολιτισμού, επενδύει σε αυτή την τόσο σημαντική μορφή τουρισμού που είναι ο πολιτιστικός τουρισμός. Στόχος μας ως Περιφέρεια να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις πολιτιστικές διαδρομές που θα αναδείξουν την ιστορία, την κουλτούρα, τον πολιτισμό, τα μνημεία της Θεσσαλίας».

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass