Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μαθαίνοντας πώς να κλέψετε μια καρέκλα

Στον θερινό κινηματογράφο του Μύλου με το ντοκιμαντέρ του Κ. Καμπούρογλου

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2019 15:46

Μια δροσερή πρόταση ψυχαγωγίας για τους εναπομείναντες στην πόλη της Λάρισας το Σαββατοκύριακο είναι ο θερινός κινηματογράφος στον Μύλο του Παππά.

Το Σαββατόβραδο οι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου «Πώς να Κλέψετε μια Καρέκλα» με ελεύθερη είσοδο. Μια γλυκόπικρη ιστορία για το ελληνικό παράδοξο και το παγκόσμιο design. Η ιστορία του 73χρονου designer, συλλέκτη και δάσκαλου Στέργιου Δελιαλή που ζει σαν φάντασμα ανάμεσα στα συντρίμμια του ονείρου του: του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης, που έκανε διεθνή πάταγο και μετά πέθανε τη δεκαετία του ’90.

Γύρω του απομεινάρια μιας τεράστιας συλλογής έργων βιομηχανικού σχεδιασμού: η άλλοτε καρδιά του Μουσείου, που τώρα είναι παροπλισμένη και κοστοβόρα.

Οι θεατές παρακολούθησαν τη δονκιχωτική σύγκρουση του Στέργιου με την πραγματικότητα, καθώς αρνείται να αποχωριστεί τη συλλογή του, ενώ επιχειρεί να στήσει την αναδρομική έκθεση της προσωπικής του δουλειάς στον χώρο που προοριζόταν για μόνιμη στέγη του Μουσείου Design.

Gallery άρθρου