Παραμύθια και μνήμες στην Καλλιπεύκη

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣ «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 16:14

Γλυκιά γεύση για όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έστω και ένα δρώμενο άφησε το διήμερο παραμυθιών και μνήμης, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καλλιπευκιωτών «Η Πατωμένη».

Το διήμερο αφήγησης ξεκίνησε το Σάββατο 20 Ιουλίου, το πρωί, με το εργαστήρι αφήγησης "Απ' το χαρτί στο στόμα", με την Ανθή Θάνου, το οποίο παρακολούθησαν και ενθουσιάστηκαν από όσα ειπώθηκαν και έγιναν εκεί, έντεκα ενδιαφερόμενες για την αφήγηση. Συνεχίστηκε το απόγευμα, στην αυλή της Φιλιώς και της Ηλέκτρας Γκουγκουλιά.

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί, οι εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στη σκιά της καρυδιάς, στη βρύση "Μπίμπω" (πίνω) κι ύστερα στην πλατεία, όπου έγινε το μαγείρεμα του τραχανά.

Μαγείρισσες, η Παγώνα Παπαναστάση και η Βαγγελή Λαμπίρη. Όσοι ήταν τυχεροί και δοκίμασαν... το ευχαριστήθηκαν, οι επισκέπτες δε, ζητούσαν να αγοράσουν τραχανά Καλλιπεύκης!

Το απόγευμα προς βράδυ, όλοι μαζί παρακολούθησαν την αφηγηματική παράσταση "Λιόστρες", με την υπέροχη αφηγήτρια Ανθή Θάνου, που τη συνόδευσε με τραγούδια της και την εκφραστικότατη φωνή της η Κατερίνα Δούκα.

Όλες τις εκδηλώσεις, στην αυλή, στη βρύση, στην πλατεία και στο δάσος της Πατωμένης, τις παρακολούθησε πλήθος Καλλιπευκιωτών και επισκεπτών.

 Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλες και όλους που παρακολούθησαν και συμμετείχαν. Όσες και όσους βοήθησαν στην οργάνωση και ιδιαίτερα τις οικοδέσποινες στης αυλής, Φιλιώ και Ηλέκτρα Γκουγκουλιά, για τη φιλοξενία και τα σπιτικά εδέσματα. Τις Τούλα Μπουρονίκου, Μαρία Τσιαπλέ - Παπαστεργίου, Παγώνα Τσιάτσιου, Βούλα Παπαδόντα και Ελένη Γκαραφλή, που ετοίμασαν και προσέφεραν τα κεράσματα στη βρύση και τον δημοτικό σύμβουλο, πρώην αντιδήμαρχο, Δήμου Τεμπών Θωμά Τσιαπλέ.

Ιδιαίτερα επίσης, ευχαριστεί τις αφηγήτριες Πέννη Τσικούρα, Ζωή Ράλλη, Μαρία Πάλλα, Ελένη Μπασδάρα, Νούλα Παπαδοπούλου, Στέλλα Καρασμάνογλου και Χρυσάνθη Λεμονή, που προσέφεραν απλόχερα και από καρδιάς τις ιστορίες και τα παραμύθια τους και "ταξίδεψαν" όσες και όσους τις άκουσαν σε μέρη μακρινά...

Και τέλος, την Κατερίνα Δούκα και την Ανθή Θάνου, η οποία είχε και την επιμέλεια όλων των αφηγήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass