Η Βερδικούσια τίμησε τον ήρωα ιερέα Αθ. Παπαθανασίου

ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 17:15

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εκατοντάδες Βερδικουσιώτες γιόρτασαν τον προστάτη τους Προφήτη Ηλία και τίμησαν με την παρουσία τους τα αποκαλυπτήρια της εντυπωσιακής προτομής τού μεγαλομάρτυρα ιερέα Αθανάσιου Παπαθανασίου.

Τα αποκαλυπτήρια έκαναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου.

Στη συνέχεια, η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας παιάνισε τον εθνικό ύμνο.

Τιμές απέδωσαν και τα παιδιά του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού, ντυμένα με παραδοσιακές στολές.

Με το άκουσμα του εθνικού ύμνου οι Βερδικουσιώτες ξέσπασαν αυθόρμητα σε παρατεταμένα και ενθουσιώδη χειροκροτήματα, ενώ η συγκίνηση ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους, και ήταν όλοι εκεί, άνδρες, γυναίκες, παιδιά για να τιμήσουν τον δικό τους ήρωα, τον ευεργέτη τους. Η απόφαση για να γίνει η προτομή του Βερδικουσιώτη ήρωα Αθανάσιου Παπαθανασίου είναι αποκλειστικά της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει αυτό το Μνημείο. Την προτομή φιλοτέχνησε ο καταξιωμένος γλύπτης που κατάγεται από τον Τύρναβο κ. Γεώργιος Καλακαλάς. Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων παρέστησαν: Ο Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτων και ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ελασσόνας, οι Βερδικουσιώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι Κων/νος Γεωρ. Ιγγλέζος, Κων/νος Γεωργίου Δήμκος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας κ. Κώστας Τσέτσιλας και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοχάρης Δ. Ζάγκας, ο καθηγητής της Αρχαιολογίας κ. Λεωνίδας Χατζηαγγελάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου του Μουσείου Εθνικής αντίστασης Λάρισας καθηγητής κ. Ιωάννης Γ. Μπέφας, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τεμπών κ. Δημήτριος Τσέτσιλας, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Παύλος Λάλος, ο διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας κ. Νίκος Παναγιώτου, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βερδικούσιας κ. Σπύρος Καραμπούλας, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΟΜΟΝΟΙΑ», ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Συνοικισμού Αμπελίων Βερδικούσιας, ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Παλιάσκιας Βερδικούσιας, ο Δασικός Συνεταιρισμός Βερδικούσιας, οι Σύλλογοι Γονέων Κηδεμόνων Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου Βερδικούσιας, η ποδοσφαιρική ομάδα Βερδικούσιας «Προοδευτική», κάτοικοι από το χωριό Μαυρέλι Καλαμπάκας καθώς και απόγονοι του ήρωα Παπαθανασίου που έχουν το επίθετο Βασιλείου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass