Η καρδιά του πολιτισμού «χτυπά» στα παράλια

ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΑ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ «ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2019 15:01

Γεμάτο με εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στα παράλια του νομού, αφού συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ «Με θέα το Αιγαίο» που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες και παιδικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Με Θέα το Αιγαίο" και του Ευρωπαϊκού προγράμματος κυκλικών λογοτεχνικών διαμονών «Το καταφύγιο του Οδυσσέα» Έλληνες, Κροάτες και Σλοβένοι ποιητές θα διαβάσουν ποίησή τους στα Αγγλικά και στα Ελληνικά με θέα το αιγαίο . Η εκδήλωση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στο Καφέ Ηλιάτορας στη Βελίκα. Ποιήματά τους διαβάζουν οι: Marija Dejanovic, Katja Gorecan, Aljaz Koprivnikar Ivan Srsen, Χρύσα Αλεξίου, Ελένη Αναστασοπούλου, Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Θάνος Γώγος, Γιάννης Ζαραμπούκας, Παύλος Καστανάρας, Δημήτρης Κρανιώτης, Ηλίας Κουρκούτας, Σοφία Μπεκιώτη, Άκης Παραφέλας, Σωτήρης Παστάκας και Πέτρος Σκυθιώτης. Επίσης σήμερα θα διεξαχθεί το 8ο Πανελλήνιo Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας στο Στόμιο, στις 9 το βράδυ στην Κουτσουπιά θα δοθεί παιδική παράσταση και στις 9 το βράδυ στο θέατρο Βελίκας θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους από το κινηματογραφικό φεστιβάλ Λάρισας. Ειδικότερα, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, «Artfools», «πάει παραλία». Στις 6:30 το απόγευμα ξεκινά η γνωριμία με παιδιά, που πηγαίνουν δημοτικό σχολείο και στις 7 αρχίζει το Εργαστήρι Κινηματογράφου: «Γνωρίζω και προβάλλω τις παραλίες του τόπου μου», μέχρι τις 9 μ.μ. Τα παιδιά θα γνωρίσουν αρχικά τη γλώσσα του κινηματογράφου, το ρυθμό, το στυλ, θα συζητήσουν για την αφήγηση με εικόνες, το μοντάζ, τη σχέση της μουσικής και την κίνηση και θα δημιουργήσουν ένα «storyboard».

Αργότερα στις 9:30 θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες από το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας, (Animation, Μαθητικές, Ελληνικές και Διεθνείς). Η είσοδος για τις ταινίες και η συμμετοχή των παιδιών είναι δωρεάν.

Ακόμη το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 9μ.μ. συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη στο Στόμιο, 9μ.μ. παράσταση του Θεσσαλικού στη Κρανιά, 9 μ.μ. στα Μεσάγγαλα συναυλία Β. Δημητρίου, στις 9μ.μ. στην Αλεξανδρινή λαϊκοδημοτική ορχήστρα, στις 9 μ.μ. συναυλία ορχήστρας Μακρυγιάννη και Καβαλιεράτου, στις 9 μ.μ. στο Σκλήθρο συναυλία Γιολάντας Δαναού και τέλος στις 9 μ.μ. συναυλία στο Καστρί Λουτρό με τους «Argon».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass