Παρουσίαση βιβλίου για την Καρυά Ολύμπου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 16:03

Ο Όμιλος φίλων της θεσσαλικής ιστορίας και ο Μ.Ε. Σύλλογος Καρυωτών Λάρισας και περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ», θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Ζυγούρη Δημητρίου « Καρυά Ολύμπου - αναζητώντας τα ίχνη των ανθρώπων που έζησαν στο λεκανοπέδιο της Ζηλιάνας»

Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Καρυάς το Σάββατο 3 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου Κώστας Σπανός και ο Φιλόλογος και ιστορικός ερευνητής Νίκος Ζδάνης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τσιρώνη- Λαπούση.

Το βιβλίο του Δημήτρη Ζυγούρη είναι ένα ταξίδι στην ιστορία του τόπου του, από την εποχή των Περραιβών μέχρι σήμερα. Καθώς όμως ο συγγραφέας προβάλλει τα τοπικά γεγονότα στο ευρύτερο «ιστορικό γίγνεσθαι», ο αναγνώστης κατανοεί καλύτερα την πορεία του νεοσύστατου ελληνικού κράτους γι αυτό και απευθύνεται σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Έχοντας στη διάθεσή του μια πλούσια βιβλιογραφία, τεκμηριωμένα καταρρίπτει ορισμένους ιστορικούς μύθους και αναδεικνύει τους Ολύμπιους ήρωες της παλιγγενεσίας που αγνοήθηκαν από τα σχολικά βιβλία, αν και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους αγωνιστές της Νότιας Ελλάδας.

Διαβάζοντας ο αναγνώστης για τη δεκαετία του ΄40 θα ζήσει τον παλμό και την ανάταση ολόκληρου του ελληνικού λαού τα χρόνια της Αντίστασης και το δράμα του εμφυλίου καθώς η Καρυά βρέθηκε εκείνα τα χρόνια στο «μάτι του κυκλώνα»

Ξεφυλλίζοντας το κεφάλαιο της δεκαετίας του ΄50, οι παλαιότεροι θα αναπολήσουν και οι νεότεροι θα γνωρίσουν μια κοινωνία πολύ πιο χαρούμενη και ανθρώπινη και θα προβληματιστούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass