Αντάμωμα Καρυωτών

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 15:21

Ανταμώνουν οι Καρυώτες την Παρασκευή 2 Αυγούστου το βράδυ στην πάνω πλατεία του χωριού, στο 14ο Αντάμωμα που γίνεται σε συνεργασία του Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καρυωτών Λάρισας και περιχώρων «Ο ΖΕΥΣ» και των καταστημάτων της πλατείας. Σήμερα οι μόνιμοι κάτοικοι είναι πολύ λίγοι. Οι Καρυώτες σκόρπισαν «σαν του δρυ τα φύλλα» σε όλες τις γωνιές της γης, κρατώντας όμως πάντα ανοικτό το δρόμο της επιστροφής.

Κάθε χρόνο, κυρίως τον Αύγουστο, πολλοί χωριανοί επισκέπτονται τον τόπο που τους γέννησε, φέρνοντας μαζί τους παιδιά και εγγόνια. Άνθρωποι από τη χώρα, την Αθήνα, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Γερμανία, μέσα σε λίγες ημέρες, όσο κρατά αυτό το «προσκύνημα» ρουφούν με αβάστακτη δίψα τη χαρά του ανταμώματος. Παλιές φιλίες και συγγένειες αναθερμαίνονται, καινούριες γεννιούνται, ευχές ανταλλάσσονται για νέο αντάμωμα του χρόνου, που άλλες εκπληρώνονται και άλλες όχι. Δρώμενα από τα χρόνια της Καρυώτικης ιστορίας, του ΄40 του ’50, αναβιώνουν κάθε χρόνο για να εμπλουτίζονται με αναμνήσεις που καθένας μας κουβαλά. Φέτος σε μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα θα παρουσιαστεί ένα από τα σπουδαία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου των απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass