Αύγουστος εκδηλώσεων στη Ραψάνη

Έναρξη με την ταινία «Λάρισα η πελασγίς στο διάβα των αιώνων»

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 15:03

Πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων οργανώνει ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., για το μήνα Αύγουστο και συγκεκριμένα από 1 έως 23 Αυγούστου.

Ήδη από την άνοιξη του 2016, ο «Ξενώνας Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ., ξεκίνησε να διοργανώνει εκτός των άλλων δράσεις εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ενίσχυση των κατοίκων της στους αντίστοιχους τομείς. Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα στη Ραψάνη και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με διάφορους φορείς καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως τον Αύγουστο. Έτσι και φέτος, όλο τον Αύγουστο θα διεξάγονται στο χωριό δράσεις ποικίλου περιεχομένου, οι οποίες θα είναι ανοιχτές και δωρεάν για κάθε ενδιαφερόμενο/η κάτοικο, επισκέπτη ή περαστικό, και φυσικά οποιασδήποτε ηλικίας. Οι δράσεις, λοιπόν, θα είναι πολυάριθμες, το περιεχόμενο της κάθε δράσης διαφορετικό, το τοπίο όπου θα λάβουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις, ειδυλλιακό... Και όλα αυτά συμβαίνουν μόλις 50 χιλόμετρα έξω από τη Λάρισα!

Όι δράσεις αυτές οργανώνονται και υλοποιούνται μέσα από τη συνεργασία του «Ξενώνα Ραψάνης» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ. με πλήθος φορέων, χωρίς την συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσαν όλα αυτά να επιτευχθούν. Εξάλλου, η δημιουργική συνέργεια και η συνεργασία με καταξιωμένους φορείς αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του Προγράμματος. Για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των καλοκαιρινών του δράσεων ο «Ξενώνας Ραψάνης» έχει την τιμή και τη χαρά να συμπράττει με το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μορφωτικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης. Επιπλέον, σημαντική θα είναι η συμβολή και η συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας και Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», αλλά και με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς επίσης και με το Δημοτικό Αστεροσκοπείο Λάρισας “ΑΡΙΣΤΕΥΣ”.

Ιδιαίτερη αναφορά επιβάλλεται να γίνει στην προσφορά του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με την πρωτοβουλία και τη στήριξη των οποίων ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο και συνεχίζεται και φέτος μια δημιουργική επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου Ραψάνης και στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Ακόμη, σημαντική είναι η σύμπραξή με τον κ. Νιτσιάκο Βασίλη, καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος θα βρίσκεται ως κεντρικός καλεσμένος στη διήμερη συνάντηση «Συζητώντας για την κοινοτική ανάπτυξη: εμπειρίες από τη Ραψάνη».

Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας , Πέμπτη 1 Αυγούστου, περιλαμβάνει στις 8.30μ.μ. στο Μουσείο Οίνου και Αμπέλου προβολή της ταινίας «Λάρισα η πελασγίς στο Διάβα των αιώνων» σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Σύλλογο Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass