«Στη Ραψάνη μια φορά, παρέα με μια βελανιδιά»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΟ ΕΛΕΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2019 16:02

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο «Στη Ραψάνη μια φορά, παρέα με μια βελανιδιά» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιουλίου στο πανέμορφο χωριό του Ολύμπου.

Το πρόγραμμα υλοποίησε η μουσειοπαιδαγωγός κ. Ελένη Μουσουλή ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Μορφωτικού Συλλόγου και της Βιβλιοθήκης της Ραψάνης προκειμένου να συμμετέχει στις δράσεις για την προστασία και την ανάδειξη της τοπικής πολιτισμικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε μέσα στο πανέμορφο δάσος βελανιδιάς, όπου βρίσκεται η μονή των Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «το πρόγραμμα σχεδιάστηκε με στόχο να μοιραστούμε τη φύση με τα παιδιά, να δώσουμε και να πάρουμε χαρά. Μέσα στο καταπράσινο δάσος, κάτω από τα απλωμένα κλαδιά, παρέα με τις δρυάδες και τα πουλιά, επιδιώξαμε η προσωπική εμπλοκή των παιδιών να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, ώστε να αποκτήσουν για το δάσος και το μοναστήρι γνώση συνυφασμένη με θετικά συναισθήματα, μια και η σχέση του ανθρώπου με το δάσος είναι διαχρονική.

Σκοπός του προγράμματος ήταν, μέσα από δραστηριότητες με βιωματικό και παιγνιώδη χαρακτήρα, να γνωρίσουν τα παιδιά τον υπέροχο κόσμο του δάσους με πρωταγωνιστή τη βελανιδιά, να αντιληφθούν τη σημασία του, να συνεργαστούν, να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. Στο πρόγραμμα αξιοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές και μέθοδοι που καθορίζουν το μεθοδολογικό πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μάθηση γύρω από το περιβάλλον, μέσα στο περιβάλλον και για το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την ενεργό συμμετοχή των παιδιών και ενθαρρύνοντας τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες, τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σε ομάδες, να συνθέσουν ένα παζλ εικόνας και λόγου με τα χαρακτηριστικά και τη χρησιμότητα της βελανιδιάς, να δημιουργήσουν την ταυτότητά της, να ταξιδέψουν στον χρόνο μέσα από την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση και την αναβίωση του μύθου του Ερυσίχθονα, να παντρέψουν τη μαγεία του δάσους με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της εκκλησίας των Αγίων Θεοδώρων και να γίνουν οι πράκτορες Δ.Ρ.Υ.Σ.(Διασωστικός Ρόλος Υπό εξαφάνιση Σπάνιων ειδών) που αναλαμβάνουν δράση για την προστασία του πολιτισμού και του περιβάλλοντος» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass